avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizari intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizari intretinere

Sal, as vrea sa stiu daca se poate de la un expert contabil cum se calculeaza penlizarile la intretinere, am 2000 de lei de plata si administratorul mi-a zis ca pe luna la banii astia am penalizari de 100 de lei.

am inteles ca penalizarile nu se pun 12 luni sau daca se pun se pun la banii din fiecare luna nu la total.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:55, 19 Aprilie 2012
Cuantumul penalizarii de 100 lei poate fi corect daca a fost determinat conform sistemului propriu de penalizari adoptat de comitetul executiv al asociatiei dumneavoastra. Prin acesta se stabileste procentul de penalizare (maxim 0,2%/zi), data de la care se calculeaza aceste penalizari, daca se tine cont sau nu de fondul de rulment....

Sau, in lipsa unui sistem propriu de penalizari, vi s-au putut repartiza penalizarile aplicate de furnizori, proportional cu restantele dumneavoastra, fara a mai tine cont de limita de 0,2%.
Nu, nu este corect!
Daca ati achitat pe 2 aprilie, pana pe 18 aprilie trebuia operata plata de 1000 lei, ca doar n-o fi socotit pe 1 aprilie si s-o fi afisat pe 18 aprilie. Asa ceva mi se pare a fi imposibil.
Pe de alta parte penalizarea pentru ianuarie trebuia sa inceapa pe 29 martie, adica penalizarea ar fi penru 4 zile de intarziere = 830 * 4 zile * 0,2% = 6,64 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate calcul penalizari narciisa narciisa Buna seara, Am o nelamurire referitoare la modalitatea de calcul a penalizarilor si pentru asta va expun un exemplu. Locatarul X plateste in 30.06 suma de ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere Nea-Costica Nea-Costica Care este regimul penalitatilor ? Cand se aplica, dupa cate luni ca restantier, cand se poate actiona in judecata, cine o poate face, sunt mai multe feluri de ... (vezi toată discuția)
Penalitati Ganna Ganna Buna seara, as avea o nelamurire cu privire la modul cum se calculeaza penalitatile la asociatiile de proprietari. In urma unei adunari generale s-a hotarat ... (vezi toată discuția)