avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... perioada vechime in munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

perioada vechime in munca

înregistrările din cartea de munca constituie vechime in munca?
zilele, lunile si anii trecuții în cartea de munca trebuie sa apara si in decizia de pensionare? practic adunati an cu an si zi cu zi mama mea are pe cartea de munca un total de 35 ani si 33 zile iar in decizia de pensionare apare:
TOTAL STAGIU DE COTIZARE REALIZAT: 32 ani, 7 luni si 13 zile.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 18:19, 11 Octombrie 2010
Reveniti maine si discutam. Dar inainte comparati perioadele.

O seara buna. :)
Motivare ca rationamentul meu a fost corect:1)-Pensia este anticipata partial;2)-Art.50 alin.1 indice 1 legea 19/2000-La stabilirea stagiului de cotizare pentru acordarea pensiei anticipate partial nu se au in vedere perioadele asimilate.3)-Chiar astazi am facut o verificare a deciziilor unei persoane.Iata rezultatul:Decizie pensie anticipata partial-total stagiu de cotizare realizat=40 de ani 1 luna si 27 de zile.Decizie limita de varsta=total stagiu de cotizare realizat=42 de ani 0 luni 5 zile(din care stagiu asimilat 1 an 9 luni 22 de zile).
35 ani si 33 zile insemna 35 ani 1 luna si 3 zile
Fiind pensie anticipata partiala, nu i s-a calculat :
-cele 3 perioade de somaj
- perioadele nelucrate intre ultima zi de angajare de la un loc de munca si prima zi de angajare la urmatorul loc de munca
- cincedii fara plata, absente , invoiri, etc
Domnule Carp, parca suntem in Kafka. Utilizatorul a scris, negru pe alb:
periada de 35 ani si 33 zile reprezinta perioada efectiv lucrata (fara somaj sau alte perioade nelucrate).

Dumneavoastra scrieti:
Motivare ca rationamentul meu a fost corect: (...) Chiar astazi am facut o verificare a deciziilor unei persoane. Iata rezultatul decizie pensie anticipata partial-total stagiu de cotizare realizat=40 de ani 1 luna si 27 de zile.Decizie limita de varsta=total stagiu de cotizare realizat=42 de ani 0 luni 5 zile(din care stagiu asimilat 1 an 9 luni 22 de zile).

Adica utilizatorul ne spune ca mama lui a lucrat efectiv o perioada de..., fara stagii asimilate, dvs. scrieti ca rationamentul dvs. este corect si motivati aducand in discutie stagiile asimilate, care nu sunt avute in vedere la stabilirea stagiului in vederea acordarii pensiei anticipate partiale.

Inainte de a continua sa postati mesaje, in acest topic sau in altele, asteptati ca cei care pun intrebari sa revina cu detalii. Aceasta rugaminte v-o adresez in calitate de moderator.

Multumesc anticipat,

Gabriela Pintea
Ultima modificare: Duminică, 26 Septembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Doamna Pintea va cer sincer scuze,dar cred ca iar nu am stiut sa ma fac inteles.Rationamentul meu a fost corect(cel putin asa cred eu)pana la momentul precizarilor respective.Adica putea conduce la acea diferenta de stagiu.Promit sa-mi cenzurez si mai mult postarile si sa tin cont de indicatii.O zi buna.

Alte discuții în legătură

Calcul varsta pentru pensie grupa 1 ruri ruri Subiect: calcul stagiu realizat pentru pensie 1.sant nascut in 09.06.1960 2. Perioada 29.07.1977-02.04.1989 am statut de angajat cu C.M. 3.Perioada ... (vezi toată discuția)
Pensionare definitiva Moca Moca Buna ziua ! Am o nelamurire si as vrea sa ma ajutati cu un raspuns. Tatal meu are 57 de ani si 43 de ani de munca. La ce varsta se poate pensiona definitiv ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata maria dinca maria dinca Unchiul meu nascut 23.02.1950 a depus dosar pentru pensionare pentru limita de varsta si a primit acasa decizia care respinge cererea pe motiv ca: nu are ... (vezi toată discuția)