avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... un inger care sufera
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

un inger care sufera

Am deschis actiune de divort dar mai e o luna pina la primul termen.As dori sa cer o ordonanta presedentiala ,dar nu stiu nimic despre aceasta.Va rog mult sa imi dati un sfat.Sotia a plecat de acasa impreuna cu fetita in virsta de 2 ani si nu imi da voie sa o vad sau sa stau cu ea.As dori sa iau fetita la mine deoarece sotia singura nu poate sa aiba grija de ea,este hipoacuzica.Se poate dovedi ea insusi avind nevoie de protectie.Acum sta impreuna cu fetita la mama ei.Fetita este f atasata de mine din cauza comportamentului rece al mamei .Mi se rupe sufletul cind stiu cit sufera,ma doare enorm ca vin sarbatorile si nu pot sa fiu alaturi de ea .Am fost la protectia copilului,la politie nu stiu unde sa ma mai duc toti imi spun ca nu au ce sa faca daca nu am o hotarire judecatoreasca.Totusi exista legea 2722004 prin care am dreptul sa mentin legaturi cu copilul.Toti au auzit de ea dar nimeni nu o aplica .Precizez ca mama nu are nici un motiv sa procedeze asa doar faptul ca este influentata de mama ei care ma uraste.Va rog daca puteti sa imi spuneti ce pot sa fac.
Cel mai recent răspuns: ContSters48964 , utilizator 13:48, 16 Februarie 2008
am avut recent un caz finalizat (noiembrie 2007) cu acordarea dreptului de vizita. Programul stabilit a fost de 2 we pe luna de vineri pana duminica la domiciliul parintelui care ceruse stabilirea programului, 1 luna in perioada de vara si 1 saptamana in perioada de iarna, timp in care copiii puteau fi scosi din tara.

era vorba de 2 copii minori de 1 respectiv 3 ani
Doamnei AVLIL
Acesta am banuit eu ca ar fii motivul altul intemeiat nu exista,deocamdata astept motivarea hotariri si eu sunt curios sa vad de ce sa luat aceasta decizie,sau poate din cauza soacrei mele ,a declarat ca "nu mi-au interzis niciodata ,nu au avut nimic impotriva sa imi vad copilul,dimpotriva ei sunt pentru binele suprem al copilului si accepta sa il vizitez la domiciliul lor".(de craciun am asteptat 3 ore la poarta lor sa imi vad fetita si mi-au dat voie dupa ce le-am spus ca stau toata ziua si nu plec pina nu o vad ,a fost ultima data cind am vazut-o pina acum) .Momentan nu stiu .

Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2008
ContSters48964, utilizator
Multumesc doamnei Avlil si domnului George,deci virsta nu ar trebui sa fie un impediment sa il pot lua la domiciliul mai ales ca a fost crescuta de mine pina acum si stiu sa ma ocup de bb.
sony, stiu ca ai scris parca prin mai multe locuri dar le-am pierdut sirul.
Pana la urma, n-am inteles: te-ai judecat pe fond privind incredintarea si respectiv dreptul de vizita sau pe ordonanta despre care vorbeai mai sus. Pentru ca in acest din urma caz nu ai termen de la comunicare, daca s-a dat cu citarea partilor, ci de la pronuntare.
romascanu a scris:

sony, stiu ca ai scris parca prin mai multe locuri dar le-am pierdut sirul.
Pana la urma, n-am inteles: te-ai judecat pe fond privind incredintarea si respectiv dreptul de vizita sau pe ordonanta despre care vorbeai mai sus. Pentru ca in acest din urma caz nu ai termen de la comunicare, daca s-a dat cu citarea partilor, ci de la pronuntare.

Am facut cerere de ordonanta presedentiala pt stabilirea domiciliului provizoriu,care sa repins(nu era abuzata,maltratata ),acum m-am judecat pe fond la cererea de ordonanta presedentiala privind legaturi personale cu minora nu si incredintare,incredintarea fiind un capat de cerere in acctiunea de div ,de la doamna avocata am inteles ca avem termen de recurs 5 zile de la comunicare nu de la pronuntare.Sa dat cu citarea partilor.De asta am spus ca astept motivarea hotariri .Ma-ti pus pe ginduri.Daca e termen de la pronuntare inseamna ca a ramas definitiva ,au trecut 5 zile.
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2008
ContSters48964, utilizator

Alte discuții în legătură

Dreptul la vizita alllina25 alllina25 Buna ziua!Sunt tatal unei fetite de 4 luni pe care nu reusesc sa o vad mai deloc.Sa va explic eu si mama fetitei suntem despartiti si nu am fost casatoriti cu ... (vezi toată discuția)
Pot locui cu copilul in alta tara? alyadavid alyadavid In urma cu 1 an, am nascut o fetita, fara a fi casatorita, recunoscuta de tatal ei la nastere. In primele 2 luni, acesta o vizita de cateva ori pe saptamana, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . este trecută ... Danielaq Danielaq Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . Este trecută pe numele tatălui însă noi nu suntem trecuți in acte . Nu ne mai înțelegem și dormim sa o ... (vezi toată discuția)