avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... un inger care sufera
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

un inger care sufera

Am deschis actiune de divort dar mai e o luna pina la primul termen.As dori sa cer o ordonanta presedentiala ,dar nu stiu nimic despre aceasta.Va rog mult sa imi dati un sfat.Sotia a plecat de acasa impreuna cu fetita in virsta de 2 ani si nu imi da voie sa o vad sau sa stau cu ea.As dori sa iau fetita la mine deoarece sotia singura nu poate sa aiba grija de ea,este hipoacuzica.Se poate dovedi ea insusi avind nevoie de protectie.Acum sta impreuna cu fetita la mama ei.Fetita este f atasata de mine din cauza comportamentului rece al mamei .Mi se rupe sufletul cind stiu cit sufera,ma doare enorm ca vin sarbatorile si nu pot sa fiu alaturi de ea .Am fost la protectia copilului,la politie nu stiu unde sa ma mai duc toti imi spun ca nu au ce sa faca daca nu am o hotarire judecatoreasca.Totusi exista legea 2722004 prin care am dreptul sa mentin legaturi cu copilul.Toti au auzit de ea dar nimeni nu o aplica .Precizez ca mama nu are nici un motiv sa procedeze asa doar faptul ca este influentata de mama ei care ma uraste.Va rog daca puteti sa imi spuneti ce pot sa fac.
Cel mai recent răspuns: ContSters48964 , utilizator 13:48, 16 Februarie 2008

Art 582 alin 1 Cod procedura civila suna asa: "Ordonanta este supusa recursului in termen de 5 zile de la pronuntare, daca s-a dat cu citarea partilor, si de la comunicare, daca s-a dat fara citarea lor".

Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2008
romascanu, moderator
Fara citarea partilor nu avea cum sa fie din moment ce ea a fost citata. Eu nu am fost deoarece aveam termenul in cunostinta. Of doamne.Multumesc
Luni ma duc sa vad ce se intimpla.
Nu te necaji prea tare.
Daca ne gandim ca ai obtinut ceea ce ai obtinut pe calea ordonantei nu e deloc rau, pentru ca oricum solutia e provizorie ... pana la solutionare fondului. (divort, incredintare si toate celelalte).
Eu zic ca e o batalie castigata si ca trebuie sa te concentrezi acum sa castigi razboiul.
Mii de multumiri domnilor si doamnelor avocati de pe acest site care m-au ajutat cu sfaturi si m-au luminat atunci cind nu vedeam nici o iesire,am reusit cu ajutorul dvs un mic pas inainte ,astazi mi-am vazut fetita dupa aproape 2 luni.
Va multumesc in numele meu si al acelui ingeras care are nevoie de tati alaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la vizita alllina25 alllina25 Buna ziua!Sunt tatal unei fetite de 4 luni pe care nu reusesc sa o vad mai deloc.Sa va explic eu si mama fetitei suntem despartiti si nu am fost casatoriti cu ... (vezi toată discuția)
Pot locui cu copilul in alta tara? alyadavid alyadavid In urma cu 1 an, am nascut o fetita, fara a fi casatorita, recunoscuta de tatal ei la nastere. In primele 2 luni, acesta o vizita de cateva ori pe saptamana, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . este trecută ... Danielaq Danielaq Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . Este trecută pe numele tatălui însă noi nu suntem trecuți in acte . Nu ne mai înțelegem și dormim sa o ... (vezi toată discuția)