avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită intoarcere executare silita-plati salariale
Discuție deschisă în Executare silită

intoarcere executare silita-plati salariale

in urma unui proces cu angajatorul , salariatii au obligat societatea la platei unei sume ce reprezenta drepturi salariale. Ulterior, in urma recursului formulat de societate, s-a desfiintat sentinta anterioara si suma tb returnata(conform unei notificari primite de la o societate imputernicita sa gestioneze situatia datoriilor). Intrebarea este: se va ajunge la proprire pe salariu sau la executare silita( a bunurilor gen imobile) tinand cont ca nu putem achita aceasta suma intr-un interval de timp scurt, asa cum cer cei de la firma recuperatoare.
Ultima modificare: Duminică, 26 Septembrie 2010
nicoleta12., utilizator
Cel mai recent răspuns: nicoleta12. , utilizator 09:10, 7 Octombrie 2010
art. 272-275 codul muncii; gasiti pe internet codul muncii actualizat si va lamuriti studiind aceste articole.
avocat Cristina Popescu
Daca nu mai sunteti angajati (aisocietatii in cauza sau ai altei societati) se va incepe procedura privind executarea silta a dvs., conform dispozitiilor din codul de procedura civila.

Va rog frumos sa stergeti din mesajul dvs. denumirea societatii in cauza.
Multumesc.
Sunt angajat al societatii in cauza, numai ca suma se ridica la 23.800 si din cate am inteles societatea poate fixa proprirea pe salariu doar la o treime din net. In cazul in care pe parcursul a trei ani nu isi recupereaza ''prejudiciul", angajatorul se poate adresa executorului judecatoresc in conditiile codului de procedura civila. O sa-i execute silit pe toti? E vorba de mii de oameni din toata tara. E posibil sa raman fara casa? Eu am primit 18.900 lei, acum tb sa returnez 23.800 si cine stie la cat s-o mai ridica suma dupa ce o sa obtina titlul executoriu.
Multumesc mult!
Cheltuielile de executare sunt app. 10%. Nu cred ca se va ajunge la imobile, mai aproape ar fi sa opreasca cu acordul dvs. mai mult din salariu.
societatea vrea banii in max un an de zile, asta inseamna in jur de 20 mil pe luna, iar salariul e mai mic. nu vor sa se intinda pe o perioada mai mare de timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen plata despagubiri civile, daune materiale pauldany pauldany buna ziua. de curand am fost condamnat penal cu suspendare (si perioada de incercare) si obligat sa platesc o suma de bani cu titlu de despăgubiri civile, ... (vezi toată discuția)
Rate neplatite Adryana18 Adryana18 Buan ziua, Am credite la 3 banci, iar din cauza unui accident cu masina nu am mai reusit sa ajung cu ratele la zi...si apoi am inceput sa nu mai platesc. ... (vezi toată discuția)
Executare silita goiaemil goiaemil Am doua dosare de executare silta cat la suta poate sa imi traga din salariu.Pe langa aceste mai am si rata si nevoie de bani de chirie si cosu zilnic (vezi toată discuția)