avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare autovehicul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare autovehicul

eu proprietarul unui auto m-am inteles cu o alta pers din alta localitate sa facem schimb de autovehicule + o diferenta de bani din partea mea.
Dupa ce am facut schimbul de autovehicule (dupa efectuare unor teste asupra ambelor vehicule) am incheiat contractul de vanzare cumparare !
Masina celeilalte pers era pe firma cumparata si acesta mi-a eliberat si o factura fiscala in care numele imi era trecut gresit, masina fiind neinmatriculata in romania.
Dupa aproximativ 3 ore dupa ce am incheiat contractul si fiecare si-a vazut de treaba lui am descoperit ca masina nu era cea descrisa in cartea service a ei respectiv cateva probleme grave la motor.
L-am sunat de respectivul si i-am zis ca vreau sa anulam contractul si sa-mi dea banii si masina inapoi. Acesta a fost de acord eu m-am deplasat in localitatea in care statea acesta si dupa o discutie aprinsa am facut schimbul insa acesta a refuzat sa imi dea toti banii inapoi. Deasemenea contractul de vanzare cumpare a fost rupt (eu sunt in posesia lui asa cum este rupt).
Referitor la banii nu am nici o pretentie. Pe mine ma intereseaza daca acesta ma poate ataca in instanta pentru acel contract, cu precizarea ca amandoi am fost de acord ca sa revenim la situatia anterioara, el rupand contractul !
In acel moment eu nu am avut nici un martor , insa el se afla cu vreo 4 prieteni.
Poate ataca in instanta sa-mi ceara sa-i inapoiez masina si el sa ma oblige sa i-au acea rabla?
Deasemenea precizez ca l-am trecut pe certificatul de inmatriculare la pers caruia i se instraineaza autovehiculul in momentul in care am incheieat contractul.
Ce ma sfatuiti sa fac in continuare pentru a nu avea surprize?
Cel mai recent răspuns: opc25 , utilizator 23:39, 25 Septembrie 2010
Teoretic ,totul este posibil
Avand in vedere ca in evidentele autoritatilor sunt inregistrate cererile dvs de instrainare/radiere,pentru a revenii la situatia anterioara tranzactiei,va revine obligatia sa repetati procedura
Da, dar reclamantul, in scurt timp, a apasat prea tare pe acceleratie si a prajit motorasul, drept pentru care paratul are 4 martori, transferul fiind deja efectuat - radierea.
Ultima modificare: Duminică, 26 Septembrie 2010
Doncean, utilizator
el a recunoscut ca masina avea probleme pe care le-a ascuns!
intre noi doi a fost doar un contract de vanzare cumparare nelegalizat de un notar ci un contract tip facut la xerox!
masina mea nu a fost radiata inca eu sunt proprietar! dupa aceea pe certificatul de inmatriculare instrainarea se trece cu pixul in rubrica speciala de catre proprietar!
noi doi am revenit la situatia anterioara fiecare are actele si masina lui !
cu toate acestea eu vreau sa iau si aceasta posibilitate in calcul ca el sa nu faca vreo manarie!
alta problema atata timp cat el nu are un contract de vanzare cumparare deoarece l-a rupt si asa rupt eu l-am luat ce poate face el ?
contractele care se fac la vanzarea si cumpararea unei masini de cele mai multe ori eu stiu ca se fac prin targuri si nu cred ca acele pers sunt notari sau macar imputerniciti legal pentru ca un contract sa fie valabil si legal!
neavand un contract, masina nefiind radiata, factura fiscala fiind eliberata pe un nume gresit,cartea masinii fiind falsificata(lucru extrem de greu de dovedit),masina fiind stricata, plus ca el nu mi-a inapoiat toti banii, ce poate el sa faca in aceasta situatie
referitor la situatia anterioara fara un contract de vanzare cumparare original! ce poate el sa faca? si masina nefiind radiata , operatiune de schimb nu este inregistrata nici unde, doar actele facute intre noi doi!
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Septembrie 2010
opc25, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare auto iliemircea iliemircea am vandut un autoturism unei pers apropiate crezand ca o tine pt el si a vandut-o mai departe la altcineva fara ai scoate cert fiscal de la primarie,masina ... (vezi toată discuția)
Pot circula cu masina in momentul de fata???? babasu babasu Va rog, sa imi dati un raspuns concis Am cumparat o masina, la ea am toate actele, carte de identitate si certificat de inmatriculare. Masina in acte este ... (vezi toată discuția)
Radiere masina catalinion84 catalinion84 Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema caci nu mai inteleg nimic. Am vandut acum cateva luni un autoturism catre cineva. Am facut ... (vezi toată discuția)