avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Formarea profesionala in contractul colectiv de munca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Formarea profesionala in contractul colectiv de munca unic

Am si eu o intrebare, in regulamentul de ordine interioara care a fost semnat de angajati se stipuleaza ca pentru pregatire profesionala in valoare de minim 450 de euro angajatul trebuie sa stea in firma 1 an minim , dar in CCM zice asa " Formarea profesionala este definita in Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 nr. 2895/2006 ca fiind orice procedura prin care o persoana dobandeste o calificare atestata printr-un certificat sau o diploma, eliberate conform legii." , daca nu angajatul nu a semnat pentru nici o diploma ca ar fi facut training sau ceva de genu , cum poate angajatorul dovedi ca a facut training sau ca a fost in valoare de X ? Doar asa pe vorbe frumoase?

Cel mai recent răspuns: ContSters35940 , utilizator 11:15, 17 Decembrie 2007
Nu .:(( se dovedeste prin Factura de achitare a cursului:))
sau prin contractul de formare profesionala facut de salariat cu furnizorul de formare profesionala in care se specifica ca acel curs este platit de companie
dar angajatorul poate trimite salariatii in mod selectiv la cursuri de formare profesionala? adica dupa anumite criterii unii se duc la 2 ani la cursuri, altii nu se duc niciodara?
Bineanteles ca poate sa-i trimita selectiv, in primul rand pentru ca nu s-au angajat toti in acelasi timp si poate ca nu trebuiesc instruiti toti odata mai ales daca asta implica scoaterea din productie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de intocmire clauza de formare profesionala cris2279 cris2279 Buna ziua, Trebuie sa intocmesc o clauza de formare profesionala pentru noii angajati care beneficiaza de training organizat de angajator in interiorul ... (vezi toată discuția)
Acti adițional pentru training Costin A. Costin A. Bună ziuă. Am semnat un contract cu un angajator în data de 14 Noiembrie 2016, acuma doresc sa închei contractul la mai puțin de 3 luni (adică încă ... (vezi toată discuția)
Contractul de adaptare profesionala shobo187 shobo187 Salut, Am si eu o problema in ceea ce priveste Contractul de adaptare profesionala. M-am angajat acum o luna la un call center si am semnat cu contract de ... (vezi toată discuția)