avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Omor din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Omor din culpa

Varu meu este acuzat de omor din culpa a condus sub influenta alcoolului si pasajerul din dreapta a decedat. Intrebarea mea este ; Se tine cont ca alcoolu in singe a fost la prima 90 si la a doua 80 il ajuta cu ceva sau nu mai conteaza si daca era peste o mie tot una era?
Sunt de acord cu dvs ca din pozitia de avocat trebuie sa nu fiti de acord cu parerea mea ,convins fiind ca parerea dvs s-ar schimba radical daca mortul ar fi fost un apropiat al dvs. Am asistat la o situatie de acest gen mortul fiind un tata de doi copii minori si unul inca nenascut ,ce poti sa le spui lor de circumstante? Tatal era pe drum pentru a pune o piine pe masa omorit in timpul serviciului. Mi-e greu sa cred ca veti gasi circumstante atenuante in acest caz chibzuind atit dupa litera cit si spiritul legii.
Mai mult eu cred ca instantele ar trebuii sa ia in considerare mai mult spiritul legii cel putin egal cu litera ei . In aceste conditii cred ca sunteti de acord cu mine ca sub nici o forma circumstante atenuante nu sunt.
Inchei pronuntindu-mi o pare personala dar pe care o consider pertinenta: Tinind cont de infrastructura rutiera din tara eu consider ca accidentele cu morti produse ca urmare a conducerii IN STARE DE EBRIETATE (despre asta e vorba in acest caz) nu ar trebuii incadrate la omor din culpa ci pur si simplu la OMOR. Este o minune daca IN STARE DE EBRIETATE nu faci accident nefiind nici o mirare daca el se intimpla . In opinia mea chestia cu rezultatul ce nu puteai sa-l prevezi nu functioneaza in acest caz tinind cont ca era si viteza si betie.
Instanta va decide dupa ce va asculta pe toata lumea.
Cert este ca are sanse bune sa primeasca o pedeapsa cu executare.
Cuantumul acesteia este destul de greu de spus intrucat instanta analizeaza tot si de abia dupa aceea va hotara...
Situatia este cat se poate de neplacuta dar nu poate fi incadrat la omor...cu intentie, ci la ucidere din culpa in forma agravanta.
Asa este si practica judiciara.

avocat Claudiu Lascoschi
Nu este obligatoriu ca in urma pedepsei sa se stabileasca o pedeapsa maxima,dar una spre limita maxima a acesteia in mod probabil,va fi totusi aplicata.
Propunere legislative , pot fi multe, inclusiv cea de confiscare a a autovehicului
De aceeasi parere sunt si eu o pedeapsa spre maxim asta tinind cont si de scopul declarat al pedepselor acela de a reeduca .
O pedeapsa cu suspendare in opinia mea ar fi de natura a bagateliza ceea ce s-a intimplat atit de catre instanta cit si de cel vinovat.
sunt participant la trafic din pozitia de conducator auto care circula foarte mult atit in tara cit si afara ,credeti-ma am vazut atitea nenorociri in Romania provocate de soferi beti si iresponsabili incit mi-e sila cind aud ca pentru asemenea fapte se dau pedepse cu suspendare . Vezi cazul cocoana de la Timisoara care medic fiind dupa ce accidenteaza mortal un pieton PE TROTUAR fuge de la locul accidentului . Pedeapsa 4 ani cu suspendare ,repet el medic fiind si fugind fara a incerca macar sa vada daca poate ajuta accidentatul.
Oribil, bautul in crisma dar nu la volan, mi-ar place chiar sa se intimple ca in state ,daca esti depistat baut la volan mergi la puscarie chiar daca nu ai facut accident.
Vezi cazul cocoana de la Timisoara care medic fiind dupa ce accidenteaza mortal un pieton PE TROTUAR fuge de la locul accidentului . Pedeapsa 4 ani cu suspendare

Eronat.
COCOANÃ IOSIF ADRIAN a fost condamnat in dosar nr.15808/325/2008 al Judecatoriei Craiova la pedeapsa de 4 ani cu executare!

Pedeapsa nu este definitiva, sentinta fiind atacata cu apel, iar dosarul se afla pe rolul Tribunalului Dolj.

Alte discuții în legătură

Ucidere din culpa jurisprudenta ContSters224507 ContSters224507 Am vazut in foarte multe sentinte din jurisprudenta in ceea ce priveste uciderea din culpa ca un sofer care omoara un singur om primeste pedeapsa cu suspendare ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa - pedepse Boia Luminita Boia Luminita Ce pedepse prevede legea pentru omor prin imprudenta? (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima decedata - sofer ->0.94 mg/l aer expirat cryisty cryisty Salut ... As avea o intrebare mai lunga ... Cazul unui prieten -> Intr-o seara in jurul orei 23:00 , 5 tineri (dintre care 1 minor) , au plecat in afara ... (vezi toată discuția)