avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Omor din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Omor din culpa

Varu meu este acuzat de omor din culpa a condus sub influenta alcoolului si pasajerul din dreapta a decedat. Intrebarea mea este ; Se tine cont ca alcoolu in singe a fost la prima 90 si la a doua 80 il ajuta cu ceva sau nu mai conteaza si daca era peste o mie tot una era?
Exact aceste lucruri, cat si alte circumstante personale,care se pot constitui in circumstante atenuante,care pot duce la atenuarea cuantumului pedepsei
Pedeapsa prevazuta de lege este de la 5 la 15 ani.
Daca exista circumstante atenuante ar putea primi sub 5 ani si poate cu suspendare...dar fff greu...

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Pedeapsa prevazuta de lege este de la 5 la 15 ani.
Daca exista circumstante atenuante ar putea primi sub 5 ani si poate cu suspendare...dar fff greu...

avocat Claudiu Lascoschi

Daca "pronosticati" dvs fara a cunoaste actele si lucrarile dosarului,inseamna ca oamenii pot fi condamnati prin telefon.
S-au facut discutii contradictorii pe aplicarea sau nu a diferitelor circumstante,fie atenuante,fie agravante,fara ca vreo persoana sa cunoasca dosarul.
Din relatarea user-ului stim doar ca exista circumstanta agravanta a consumului de alcool si ca aceasta poate fi de natura sa ii mareasca cuantumul pedepsei.
In rest...
Conform Legii 202/2010 hotararea care va fi pronuntata de tribunal mai poate fi atacata? Ce cai de atac mai exista? Mentionez ca la tribunal se va termina fondul.
Domnule R.Gabi eu ziceam ca se poate.Depinde insa de la caz la caz.Adica nu avem pareri contrare pana nu exista o analiza de caz facuta in concret.

Aveti dreptul si la apel si la recurs.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Ucidere din culpa jurisprudenta ContSters224507 ContSters224507 Am vazut in foarte multe sentinte din jurisprudenta in ceea ce priveste uciderea din culpa ca un sofer care omoara un singur om primeste pedeapsa cu suspendare ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa - pedepse Boia Luminita Boia Luminita Ce pedepse prevede legea pentru omor prin imprudenta? (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima decedata - sofer ->0.94 mg/l aer expirat cryisty cryisty Salut ... As avea o intrebare mai lunga ... Cazul unui prieten -> Intr-o seara in jurul orei 23:00 , 5 tineri (dintre care 1 minor) , au plecat in afara ... (vezi toată discuția)