avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune - unicul fiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune - unicul fiu

Tatal meu a murit in urma cu putin timp. Mama mea traieste. Sunt unicul fiu.
Principalele bunuri care le-au dobandit impreuna in timpul casatoriei sunt un apartament un garaj si o masina. Apartamentul este pe numele mamei mele iar garajul si masina pe numele tatului meu (decedat). Nu avea bunuri din afara casatoriei.
1. Ce parte mostenesc dupa moartea tatalui meu?
2. Cum pot afla daca exista un testament lasat de tatal meu?
3. Este necesar sa fac succesiunea pentru a intra in posesia partii mele de mostenire? Care este termenul limita pentru deschiderea succesiunii? Daca nu deschid succesiunea pot pierde partea mea de mostenire?
4. Cum pot pierde partea mea de mostenire?
5. Pot circula cu masina fara sa o trec pe numele meu? Pot platii taxele pentru a circula cu masina fara sa o trec pe numele meu? Pot plati curentul si impozitul pe garaj lasandu-l in continuare pe numele tatalui meu decedat? Ca sa fac schimbare de nume pe numele meu ale masinii si garajului trebuie sa deschid succesiunea?
6. Stiu ca exista o suma de bani economisiti de-alungul vietii de parintii mei. Banii stiu ca se afla intr-un cont pe numele mamei mele. Nu stiu la ce banca se afla acesti bani. Daca deschid succesiunea cum pot afla de existenta acestor bani si despre ce suma este vorba?
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2007
lock, utilizator
art. 1307 Cod Civil - "vanzarea intre soti e interzisa"...
Cauta sa vezi ce e cu acest "act de vanzare" ... incepe, bunaoara, cu un istoric de rol fiscal.
la deschiderea unei succesiuni trebuie sa fie chemati toti mostenitorii, adica frati , surori, sotie supravietuitoare.
Multumesc pentru rapunsul anterior...
As avea o mare rugaminte...cum e prima oara cind sunt pusa in asemenea situatie nu am nici cea mai mica idee cu ce sa incep si ce semnificatie are fiecare actiune.
Am citeva Nelamuriri:
1-Pe puncte ce trebuie facut....
2-De e necesar sa deschidem succesiunea
3-Un avocat din alt judet ne poate reprezenta?
4-Cam cit costa toata treaba asta
5-Daca partile nu se inteleg...care este cea mai rea situatie si cum se rezolva
6-Cum pot sa aflu daca mama a deschis succesiune...
7-Daca nu locuiesc in ro...poate sa nu ma anunte?
Etc...
adaugati orice alta informatie...
Cu multumiri
Un An mai buun la toti!
agos a scris:

Etc...
adaugati orice alta informatie...
Cu multumiri
Un An mai buun la toti!

1-Mergeti la notar sau desemnati un imputernicit care sa faca asta in numele dv. Mai departe, va spune notarul.
2-Nu e necesar sa deschideti succesiunea, ea se deschide prin moartea persoanei. Este insa necesar sa dezbateti succesiunea sau sa acceptati mostenirea in primele 6 luni de la deces ori de la data la care ati aflat de moarte. Este avantajos ca si costuri, in plus, daca o dezbateti in primii 2 ani dupa deces.
3-Va poate reprezenta orice avocat care are dreptul de a reprezenta in Romania, roman sau strain
4-In functie de avere
5-Cea mai rea situatie e in instanta si se rezolva printr-o hotarare judecatoreasca. Bineinteles, se poate rezolva si la colt de strada cu o sticla in cap, depinde de metodele fiecaruia. Sper ca nu e cazul.
6-Deschideti dv. dezbaterea succesiunii si astfel aflati daca s-a mai initiat anterior o astfel de procedura.
7-Si daca locuiti in Romania poate sa nu va anunte...

Va adaug o informatie: ar trebui sa mergeti macar la o consultatie juridica, caci nu prea aveti habar despre ceea ce va aasteapta. Dovada sunt intrebarile la care ar fi trebuit sa raspund cate un volum pentru fiecare.
Am incercat sa va dau, scurtissim, o idee vaga si sa va indrum catre o consultatie de specialitate. Macar ca sa stiti la ce sa va asteptati.
revin...
pina sa se deschida aceasta succesiune...mama, poate vinde ceva, face acte de donatie...?

Alte discuții în legătură

Succesiune/mostenire SAnamaria SAnamaria Buna ziua, O sa va relatez o poveste trista, dar adevarata.........Si va rog sa ma ajutati. Acum 17 ani bunicii mei au cumparat un apartament cu 2 camere ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu testament- sustragere de bunuri succesorale danicka danicka Va prezint urmatoarea situatie: In 2008 am deschis succesiunea si am impartit bunurile tatalui decedat. Mama, fratele, si eu am obtinut certificate de ... (vezi toată discuția)
2 probleme legate de mostenire caponee caponee 1.Am o problema la care va cer ajutorul. Anul trecut in luna noiembrie am facut succesiunea dupa tatal meu care a decedat in 2007 pe apartament si masina si am ... (vezi toată discuția)