avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... In somaj se plateste postnatalul?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

In somaj se plateste postnatalul?

Am inteles ca prenatalul este platit in perioada somajului,postnatalul este platit? Cine imi elibereaza anexa 2,fisa fiscala pt anul anterior nasterii copilului,dovada eliberata de casele teritoriale de pensii pt situatiile prevazute la art.4 literele c,h si p din normele metodologice de aplicare a OGU148/2005,decizia de suspendere a contractului de munca emisa de angajator.Eu fiind in somaj de unde fac rost de ele pentru intocmirea de indemnizatie.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:22, 30 Septembrie 2010
1. In somaj fiind puteti beneficia de concediu de maternitate pre si post natal) si de CCC pana la 2 ani.
2. Certificatele medicale pentru maternitate le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
3. Pentru CCC pana la 2 ani faceti cerere catre Agentia de Somaj.
4. Adeverintele cu veniturile nete pe 12 luni vi se elibereaza de cei unde ati fost in aceste 12 luni:angajatorul pentru perioada pana la somaj si Agentia de Somaj pentru perioada cat ati fost in somaj.
5. Concediul de maternitate si CCC pana la 2 ani suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa terminarea CCC.
Si daca eu am 10 luni de somaj,cele 2luni pentru completarea celor 12 luni trebuie sa cer adeverinta la firma unde am lucrat?Adeverinta pe care o cer este fisa fiscala?
1. Veti completa doua adeverinte pentru CCC pana la 2 ani:
- una data de Agentia de Somaj, pentru cele 10 luni de somaj;
- una data de fostul angajator, pentru cele 2 luni de dinainte de somaj.
2. Este vorba de adeverinte tip pe care le procurati de la Primarie (Agentia de Prestatii Sociale).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pre si postnatal natysam_11 natysam_11 Buna ziua Sunt in somaj si urmeaza sa nasc,beneficiez de concediu pre si postnatal sau numai de concediu de crestere a copilului? Cum se poate lua ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate naty_192000 naty_192000 am ctr de munca pe perioada determinata care expira in 29 dec 2011. in data de 27 decembrie intru in concediul prenatal. intrebarea daca intru in concediu in ... (vezi toată discuția)
Somaj si prenatal patrichisimona patrichisimona Buna ziua as dori sa ma lamuriti ,sant insarcinata in luna a 9-a ,am lucrat in invatamant pana in august 2014 timp de 2 ani ,cu salariul brut de 1400 de lei ... (vezi toată discuția)