avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati intretinere

buna ziua ! Sunt si eu un restantier la intretinere, ca multi altii nu de rea credinta incepand cu anul 2002 pana in prezent; pana acum cateva luni de zile figuram in listele afisate la intretinere cu penalitati in valoare de aproximativ 1200 lei, apoi am primit o instiintare precum ca avem de platit de fapt penalitati la intarziere in valoare de 9895.91 lei(98.959.100)incepand cu anul 2002 pana in prezent; administratorul justificand prin faptul ca abia acum au fost calculate:O
La momentul acesta figurez cu restante de 7000 lei si penalitati in valoare de 11000 lei.
Intrebare: E normal sa platesc penalitati la intretinere despre care nu am stiut timp de 8 ani? Chiar daca presupunem ca ele sunt calculate corect?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:23, 28 Septembrie 2010
Prescriptia se hotaraste in instanta. Asociatia de proprietari este obligata sa ceara tot debitul, judecatorul hotaraste.
Sigur ca acum se aplica legea 230/2007 si GH 1588/2007 dar avand in vedere vechimea restantelor si a penalizarilor este corect sa se tina cont si de prevederile legale dinainte de 2007, deci de HG 400/2003.
Prescriptia poate actiona in anumite cazuri si mai ales daca asociatia de proprietari nu a actionat deloc din anul 2000 pana acum. Dar daca intre timp au fost trimise somatii, notificari, s-au facut actiuni in instanta, proprietarul a recunoscut restantele prin necontestarea in termende 10 zile, proprietarul si-a luat in scris angajamentul ca va plati la asociatie...., si in alte situatii, nu se mai prescrie datoria.

Dar eu propun restantierului care a intrebat aici sa mearga la asociatie, sa achite restantele in totalitate si penalizari o suma egala cu restanta. In aceste conditii, nu cred ca exista presedinte, comitet sau administrator care sa nu anuleze acea diferenta de penalizari ce apare pe lista.
Incercati si ne tineti la curent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot aplica 2 tipuri de penalizari la asociatiile de proprietari? elena covaci elena covaci in cadrul asociatiei noastre s-au aplicat 2 tipuri de penalizari:penalizari de 0.2% pe zi si penalizarile ce au venit de la furnizori conform restantei din ... (vezi toată discuția)
Calcul penalitati mioara.maria.ro@gmail.com mioara.maria.ro@gmail.com cum este corect calculul penalitatilor de 0.2%/zi unui restantier mai mare de 900 de zile?in baza carei legi? (vezi toată discuția)
Se poate aplica o penalizare mai mare de 0,2% pe zi daca aceasta este prevazuta in statut? ContSters172951 ContSters172951 Am o intrebare: in statutul asociatiei de proprietari este prevazuta o penalitate de 0,5% pe zi pt fiecare zi de intarziere a platii intretinerii. am citit ca ... (vezi toată discuția)