avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general in cazul nedeclararii de pt de lucru ,se cofisca ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

in cazul nedeclararii de pt de lucru ,se cofisca veniturile realizate pe perioada nedeclarata?

Am avut un control de la politia economica si s a constatat ca nu am pt de lucru declarat si acum mi au zis k o sa imi fie cinfiscate veniturile realizate nu am inteles bine pe ce perioada.in cazul in care eu nu am bunuri mobile si imoble pe firma cum as putea fi executata silit,si in ce fel pot raspunde in fata legii daca nu platesc?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 23:04, 1 Iunie 2011
nedeclararea punctului de lucru in termen de 30 zile se sanctioneaza cu amenda dpdv al codului de procedura fiscala intre 1000-5000 lei ; dar fapta savarsita poate fi incadrata ca fiind evaziune fiscala cfm legii 241/2005.
se vor confisca veniturile realizate la locatia nedeclarata.
ar fi bine sa consulti un avocat urgent.
care este baza legala pentru confiscarea veniturilor realizate la locatia nedeclarata?

Multumesc,
Oana
Legea 12/1990 privind protectia protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, care prevede urmatoarele:

Art. 1. - Constituie activitati comerciale ilicite si atrag raspunderea contraventionala sau penala, dupa caz, fata de cei care le-au savarsit, urmatoarele etape: a) efectuarea de acte sau fapte de comert de natura celor prevazute in Codul comercial sau in alte legi, fara indeplinirea conditiilor stabilite prin lege;.


Conditiile stabilite de lege se refera la obtinerea autorizatiilor de functionare pentru fiecare din spatiile unde societatea isi desfasoara activitatea, fie ca este vorba de sediu social, sau de orice alt sediu secundar, precum si declararea acestora la Registrul Comertului si la Administratiile Financiare, dupa caz. Pentru nerespectarea acestor cerinte legale, o societate comerciala poate fi sanctionata cu amenda cuprinsa intre 6.000 lei si 20.000 lei, iar ca sanctiune complementara, confiscarea marfurilor sau produselor care au fost gasite la sediul secundar nedeclarat, precum si sumele de bani si lucrurile dobandite prin savarsirea contraventiei, contravaloarea lor facandu-se venit la bugetul administratiei publice centrale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschiderea unui sediu secundar liviuneculaescu liviuneculaescu Buna dimineata, va rog sa-mi spuneti si mie daca pentru deschiderea unui sediu secundar, ca act de spatiu, este suficient contractul de inchiriere a terenului ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru nedeclarat naumescu naumescu Am infiintat un punct de lucru(comert cu produse alimentare)care NU a fost declarat la ORC,am functionat aproximativ 16 luni,dupa care am intrat in ... (vezi toată discuția)
Cod caen 4690 - facturare SfetcuArabela SfetcuArabela Buna seara, Ma puteti ajuta va rog frumos? Pt. o firma care are cod caen 4690 si trebuie sa intocmeasca o facture pentru servicii imobiliare, ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)