avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cod CAEN 4690 - facturare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cod CAEN 4690 - facturare

Buna seara,

Ma puteti ajuta va rog frumos? Pt. o firma care are cod caen 4690 si trebuie sa intocmeasca o facture pentru servicii imobiliare, ce trebuie sa fac? Trebuie neaparat sa autorizez un cod caen adecvat sau avand in vedere ca este o situatie unica, o singura facture, pot sa facturez si asa? Exista riscul sa fie retinut venitul? Mentionez ca exista autorizat si cod caen 4619. Pot intocmi facture respective folosind acest cod caen?
Va multumesc

Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:53, 3 Octombrie 2013
trebuie sa aveti in obiect, activitatea respectiva.

Sanctiuni:

Legea 359 / 2004 -
Art. 41. - (1) Constituie contravenţie şi se sancţionează, potrivit legii, cu amendă cuprinsă între 1.000 lei şi 10.000 lei, desfăşurarea oricărei activităţi de către persoanele juridice prevăzute la art. 2 cu nerespectarea prevederilor prezentei legi.

Legea 12 / 1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite
(daca e cazul)

Art. 1. - Constituie activităţi comerciale ilicite şi atrag răspunderea contravenţională sau penală, după caz, faţă de cei care le-au săvârşit, următoarele fapte:
a) efectuarea de acte sau fapte de comerţ de natura celor prevăzute în Codul comercial sau în alte legi, fără îndeplinirea condiţiilor stabilite prin lege;

Art. 2. - (1) Constituie contravenţii faptele prevăzute la art. 1 lit. a) - k) şi se sancţionează după cum urmează:

f) faptele prevăzute la lit. a), b), e), g), i), j) şi k), în cazul în care au fost săvârşite de persoane juridice, cu amendă de la 6.000 lei la 20.000 lei.

Art. 4. - (1) Mărfurile sau produsele care au servit sau au fost destinate să servească la săvârşirea vreuneia dintre faptele prevăzute la art. 1 lit. a), b), d), e), g) şi j), dacă sunt ale contravenientului sau ale operatorului economic, precum şi sumele de bani şi lucrurile dobândite prin săvârşirea contravenţiei se confiscă şi se valorifică în condiţiile legii, contravaloarea lor făcându-se venit la bugetul administraţiei publice centrale.
(2) Veniturile obţinute ilicit de persoanele fizice sau juridice din activităţile prevăzute la art. 1, cât şi încasările în întregime din vânzarea mărfurilor a căror provenienţă nu este dovedită se confiscă şi se fac venit la bugetul administraţiei publice centrale.

Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neautorizare cod caen haiducu haiducu daca am un cod caen in statut si neautorizat (certificat constatator )ce se poate intampla????? (vezi toată discuția)
Legea care interzice comercializarea unui bun fara document de provenienta? ContSters125947 ContSters125947 Buna ziua, Am si eu o nelamurire si anume: care este LEGEA CARE INTERZICE COMERCIALIZAREA UNUI BUN FARA DOCUMENT DE PROVENIENTA? Fiind persoana fizica daca ... (vezi toată discuția)
Vanzare marfa fara acte de achizitie bogobogobogo bogobogobogo Buna ziua Am vindut o cantitate de cherestea in valoare de 12.000 ,00 ron pentru care am eliberat factura . Problema este ca nu am acte de achizitie ... (vezi toată discuția)