avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatie impotriva deciziei privind recalcularea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatie impotriva deciziei privind recalcularea pensiei de serviciu

Buna ziua,

Cerandu-mi scuze pentru deranj, indraznesc sa va adresez cateva intrebari legate de intocmirea unei contestatii la decizia de recalculare a pensiei:

1. care este temeiul legal in baza careia se intocmeste motivarea contestatiei?; drepturile omului, dreptul de proprietate...

2. termenul de 45 de zile pentru intocmirea contestatiei inseamna 45 de zile calendaristice sau zile lucratoare (fara sambete si duminici)?

3. cum ar arata un model de contestatie la decizia de recalculare a pensiei?

In speranta unor raspunsuri, va multumesc din suflet!

O zi buna!
Cel mai recent răspuns: ContSters78406 , utilizator 16:15, 17 Ianuarie 2011
Va multumesc mult pentru completari si sfaturi...

1. Data comunicarii (data de pe plic) este 20 august 2010. Plicul insa s-a pierdut dintr-o gresala, exista vreo problema in acest sens?

2. Care sunt demersurile pentru administrarea probei cu expertiza contabila?

3. Contestatia se depune la tribunal?

4. In drept - la ce lege, art, drept sa fac referire?

VA MULTUMESC!
Ultima modificare: Miercuri, 29 Septembrie 2010
Atonn, utilizator
1. Data de 5 octombrie este ultima zi in care puteti introduce contestatia. Eu nu vad nicio problema, intrucat data emiterii si data comunicarii sunt foarte apropiate si nici casa de pensii nu poate produce probe ca v-ar fi comunicat decizia mai devreme de data de 20 august.

2. In cererea de chemare in judecata indicati ca proba efectuarea unui raport de expertiza contabila. In fata instantei urmeaza sa se discute, in contradictoriu cu casa de pensii, administrarea acestei probe. Daca scrieti in actiune ca doriti verificarea punctajului mediu anual de catre un expert, instanta va dispune administrarea acestei probe.

3. Contestatia impotriva unei decizii de pensie este de competenta tribunalului, ca prima instanta, si este scutita de plata taxei de timbru si de plata timbrului judiciar.

4. Este suficient sa va motivati in drept actiunea pe prevederile art. 87 din Legea nr. 19/2000.
Mii de multumiri pentru efortul depus pentru a-mi raspunde!!!

O zi excelenta va doresc!!!
buna seara...din cate am citit si inteles, dumneavoastra nu contestati punctajul rezultat in urma aplicarii Legii 119/2010, ci faptul ca pensia speciala de care ati beneficiat, a devenit pensie in intelesul Legii 19/2000...nu stiu cate sanse de reusita veti avea...chiar daca invocati neconstituitonalitatea acestei legi, nu aveti sanse de reusita deoarece aceasta a fost declarata constitutionala de catre Curte...dumneavoastra pana la urma asta contestati? sau faptul ca acel punctaj rezultat va nemultumeste?
nu cereri expertiza, deoarece acest calcul s-a efectuat corect si nu constituie obiectul actiunii...
de ex...cum ar suna actiunea pe care vreti sa o introduceti la tribunal? ce solicitati? dezvoltati putin aceasta idee si va voi da un raspuns cu privire la sanse...dar din cate observ, acestea nu sunt intemeiate...succes..!
bogdan31 a scris:
nu cereri expertiza, deoarece acest calcul s-a efectuat corect si nu constituie obiectul actiunii...

Dar de unde stiti ca punctajul mediu anual al domnului a fost determinat corect? Nu aveti cum sa stiti acest lucru decat daca ati fost angajatul casei de pensii care i-a recalculat domnului pensia si nici atunci, pentru ca orice om greseste.

Pentru ca tot ati deschis discutia asta... :)
Recalcularea pensiilor de serviciu prevazute la art. 1 lit. c) - h) din Legea nr. 119/2010 s-a facut in 30 de zile, adica mult prea repede ca sa nu se fi gresit. Eu ii sfatuiesc pe toti beneficiarii acestor categorii de pensie sa conteste deciziile de recalculare pe aspectul determinarii gresite a punctajului mediu anual. Sunt convinsa ca, in urma administrarii probei cu expertiza contabila, se va ajunge la un punctaj mediu anual mult mai mare decat cel stabilit de casa de pensii, in majoritatea cazurilor.

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiilor de urmas baranci_ioana baranci_ioana Buna ziua, bunica mea este urmas dupa bunicul meu, ce a fost aviator si a lucrat 55 ani in aceasta meserie. Pensia bunicului meu a fost recalculata acum 2 ... (vezi toată discuția)
Majorare pensii din 2001-2008, grupa i si ii de munca arela arela cum trebuie procedat pentru majorare pensii cand din totalul de 7 ani cei de la pensii au trecut doar 3 ani de munca in conditii deosebit de grele (conductor ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de pensionare say say La ce instanta se poate contesta o decizie de pensionare anticipata, mai exact cuantumul acesteia? De ce acte este nevoie precum si daca este nevoie de taxa ... (vezi toată discuția)