avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cheltuielile de executare silita?
Discuție deschisă în Executare silită

Cheltuielile de executare silita?

Buna ziua,

Vreau si eu o lamurire legata de cheltuielile de executare silita. Ele sunt avansate de creditor executorului pentru a se deschide dosarul de executare silita si a demara procedurile.

Acum intrebarea: cand se ajunge la poprirea efectiva, restul de cheltuieli sunt platite executorului tot de creditor? Sau cad in sarcina debitorului si se adauga la debitul principal ce face obiectul executarii? Cum isi recupereaza creditorul aceste sume platite executorului judecatoresc? Este nevoie de un litigiu nou in instanta pentru recuperarea acestor cheltuieli ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 12:02, 2 Noiembrie 2012
Buna ziua,

de regula creditorul avanseaza Executorului o parte a onorariului acestuia + taxele pentru executare. Restul onorariului de executare, se retine de catre executor din sumele pe care le obtine de la debitor.

Totalitatea cheltuielilor de executare sunt cuprinse intr-un proces verbal care constituie el insusi un titlu executoriu. Toate aceste sume se retin de la debitor astfel ca cel care a declansat executarea - creditorul si le va recupera integral, fara sa mai fie nevoie de alte litigii.

Zi frumoasa,
Avocat Constantin Boncu
Cheltuielile de executare vor fi avansate in parte sau in totalitate de creditor, urmand ca acesta (creditorul) sa si le recupereze in urma executarii silite prin poprire sau alte modalitati de executare.
va multumesc amandurora pentru raspunsuri !
sunt plătite de creditor executorului, iar executorul le recuperează de la debitor şi le depune creditorului.Se încheie un contract, acolo sunt stipulate toate situaţiile executării silite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu executor se recupereaza de catre creditor de la debitor? andreistan andreistan Buna ziua, In cadrul executarii silite creditorul avanseaza sume pentru acoperirea [b]onorariului executorului[/b] si a [b]cheltuielior de ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii de onorariu dati unui avocat intr-o cauza castigata? gudflo gudflo Va rog sa imi spuneti cum ajung sa primesc banii inapoi.,prin sentinta obliga persoana sa imi plateasca suma care este cu titlu de cheltuieli de judecata (vezi toată discuția)
Prin hotarire judecatoreasca ContSters205948 ContSters205948 EXISTA vreun text de lege care sa permita unui executor judecatoresc sau camerei executorilor judecatoresti una din regiunile de competenta care sunt ... (vezi toată discuția)