avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general pfa cun factureaza?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

pfa cun factureaza?

As vrea sa imi facun pfa care sa se ocupe de imprimare pe textile . As fi interesat de modalitatea de a face intrare pe aparatura care o cumpar cum ma inregistrez cu ea?
Apoi eu voi cumpara tricouri de la en gros care le voi imprima si le voi vinde la en gros sau la bucata.Cum ma inregistrez cu tricourile cumparate ,cum facturez marfa la bucata si cum facturez tricoul imprimat la en gros,si ultima nelamurire daca voi vinde in magazinul meu sau in piata am nevoie de casa de marcat? ma pot deconta cu combistibilul folosit la deplasari? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: contabil20 , utilizator 11:54, 29 Septembrie 2010
Aparatura se achizitioneaza pe baza de factura. Pentru mijloace fixe, inregistrati amortizare.
Achizitionati tricouri si tineti gestiuni separate pentru en-gros si en-detail. Puteti tine gestiune en-detail si faceti nota de transfer catre en-gros cand emiteti factura cu chitanta.
Pentru en-detail aveti nevoie de casa de marcat, indiferent daca vindeti prin magazin propriu sau in piata. Nu puteti incasa cash de la persoane fizice. Incasati prinbanca sau prin curier.

Pentru a deconta combustibilul trebuie sa respectati ordonanta 34 (valabila pana la sfarsitul anului - vom vedea daca se va prelungi)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschiderea unui magazin in domeniul instalatiilor denisa2011 denisa2011 Saptamana viitoare vrem sa deschidem un magazin de instalatii. Sincer imi este tare frica ca nu ma voi descurca. Azi am primit o parte din marfa. Cum trebuie ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru adrianabresug adrianabresug avem un pct de lucru cu activitate autorizata depozit engros si en detail .O parte din clienti persoane juridice cumpara de la noi cu factura si plata cu OP ... (vezi toată discuția)
De unde se poate cumpara marfa? ela1987 ela1987 Buna ziua, am avut control de la vama si ni s-a spus ca nu se poate vinde marfa cumparata de la Billa, Kaufland etc. Am gasit legea 12/1990 care prevede ca nu ... (vezi toată discuția)