avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cic -vechime in munca!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cic -vechime in munca!

Va rog sa-mi spuneti care este baza legala care considera C.I.C vechime in munca?Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: mamalui Stefan , utilizator 08:59, 29 Septembrie 2010
LEGEA nr. 7 din 9 ianuarie 2007 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului
EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 33 din 17 ianuarie 2007
La articolul 18, dupa alineatul (4) se introduc trei noi alineate, alineatele (5), (6) si (7), cu urmatorul cuprins:
"(5) Perioada in care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la art. 1, respectiv art. 2, constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006.
(6) In situatia prevazuta la alin. (5), la stabilirea cuantumului indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate se ia in calcul salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata din perioada respectiva.
(7) Perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta."
OUG 148/2005
Art.18 (7) Perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta.
Va multumesc.Sunt in situatia de a ''pleca voluntar'' din compania unde lucrez si dansii acorda salarii compensatorii in functie de vechime,dar uitati ce raspuns primesc de la HR:
''Calculul pentru suma de plecare voluntara se face in functie de vechimea in industria energetica. Perioada cit sunteti in CIC se considera vechime in munca ,dar nu si vechime in industria energetica.'':O
privandu-ma astfel de 2 ani vechime,care inseamna bani in plus.Este corect raspunsul de la HR?

Va rog acordati un minut si intrebarii mele,trebuie sa fac un raspuns catre HR si doresc tare mult o parere profesionista in legatura cu cele transmise de dansii catre mine.:worthy:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

C.i.c.-vechime la somaj? mozagabriele mozagabriele Buna ziua ! Am doua nelamuriri: 1. Perioada de c.i.c. se ia in considerare ca vechime la somaj? Pina la data de 12.05.2009, cind mi-a expirat preavizul, am ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil vechime in munca otilia_tec otilia_tec am un carnet de munca in care sunt facute urmatoarele consemnari:01.09.1994 crestere copil ; 01.09.1994 indexat salariul cf hg.nr.39/1994;01.04.1995 indexat ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru ingrijirea copilului pana la varsta de doi ani constituie vechime in camoul muncii sau nu ? ana55 ana55 concediu pentru ingrijirea copilului pana la varsta de doi ani constituie vechime in campul muncii sau nu (vezi toată discuția)