avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Sunt casatorita din anul 1990,in anul 1994 in luna aprilie am dat nastere unui copil.Din luna martie a aceluiasi an,inainte de nasterea copilului,sotul meu a inceput o relatie extraconjugala,fapt ce a dus la despartirea noastra,el luindu-si amanta si pe copilul acesteia si mutandu-se la domiciliul parintilor lui in luna septembbrie 1994.Am introdus actiune pt pensie alimentara in anul 1995,in urma unei incercari esuate de reconciliere.Din luna octombrie suntem despartiti in fapt.Sotul meu a introdus actiune de divort,in care ii are ca martori pe mama lui si pe cineva al carui nume nu-mi spune nimic,habar nu am cine e.Am 3 intrebari:1)daca nu sunt de acord cu cele spuse de el in actiune trebuie sa fac cerere reconventionala sau intampinare?2)sunt obligata sa-i accept pe martori?in cazul mamei lui se poate aplica art 189 CPC?3)o adeverinta eliberata de scoala unde amanta si-a inscris copilul in septembrie 1994 figurind cu domiciliul la adresa parintilor sotului meu,unde de altfel si el isi avea domiciliul legal,noi locuind in alt imobil cu chirie ma poate ajuta sa dovedesc ca relatia extraconjugala exista inca din perioada in care eram impreuna? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:09, 29 Septembrie 2010
dovada cu martori în cazul unui proces de divort se poate face si cu martori dintre rude , acest fapt fiind o excepție față de prevederile Codului civil
Dacă doriți să ridicați pretenții față de cererea lui de divort o puteți face printr-o cerere reconvențională însă vă sfătuiesc să faceți și o întâmpinare prin care să răîspundeți la toate capetele lui de cerere și pe care să o probați cu martori .
Conform ultimelor modificări ale Codului de procedură civilă se admite și interogatoriul pentru dovedirea motivelor de divort, deci puteți face un interogatoriu scris pe care după ce solicitați aprobarea lui de către instanță și după ce instanța se pronunță asupra lui prin încheierea de ședință îl puteți administra.
Un sfat soțul nu poate cere divorțul pe motiv că el are o relație extraconjugală deoarece în dreptul nostru civil nu este admis divorțul din culpa celui care îl cere.
SuccesB-)
Faceti cerere reconventionala; propuneti ca probe orice dovezi pe care le detineti! Doar dv puteti dovedi ca relatia extraconjugala exista inca din timpul casniciei cu sotul dv! Identificati si folositi probele gasite!
O femeie inselata este cel mai bun detectiv si furnizor de probe! Concentrati- va puterile si veti reusi!

Succes!
e o greseala, sau sunteti despartiti in fapt din 1994, de 16 ani, iar acum da sotul divort?
Ultima modificare: Marți, 28 Septembrie 2010
gi-jane2, moderator
Nu,nu este nici o greseala.Prima data ne-am despartit in septembrie 1994,cand amanta lui si-a inscris copilul la scoala figurind cu domiciliul la adresa socrilor mei...eu de fapt atunci am aflat totul,noi locuind cu chirie in localitatea mea natala,iar el fiind din alta localitate.In decembrie 1994 ne-am impacat,dar el nu a renuntat la relatia lui,motiv care a dus la separarea finala in 1995.De atunci nici eu si nici copilul nu l-am mai vazut.Practic,copilul meu are aproape 17 ani,dar nu-si cunoaste tatal,care a refuzat orice initiativa a copilului de a se cunoaste
in cazul asta, divortul e mai mult o formalitate, avand in vedere ca nu mai formati o familie de atatia ani
depuneti intampinare, daca a cerut divortul din culpa comuna( eventual fara motivare), prin aceasta raspundeti capetelor de cerere.
daca dvs doriti sa cereti ca aceasta casatorie sa se desfaca din vina lui exclusiva, va trebui sa formulati o cerere reconventionala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Lala46 Lala46 Buna ziua El are o amanta de 3 ani si a depus actele de divort. Eu nu am bani de avocat, societatea la care lucrez este intr-o situatie financiara grea, are ... (vezi toată discuția)
Divortul Adrianadrian69 Adrianadrian69 de curand am primit citatia de a ma prezenta la divort , as dori sa stiu daca pot sa contest actiunea depusa de sotie pe motiv ca nu din culpa mea sa produs ... (vezi toată discuția)
Cu sau fara martori la divort? livyo livyo Intentionez sa intentez proces de divort sotiei, am cateva intrebari: 1. la inceputul unui proces de divort, parata poate chema martori ,sau pe parcursul ... (vezi toată discuția)