avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

Buna ziua,

Am si eu o problema pe care nu mai stiu cum sa o rezolv. De un an sunt divortat de fosta mea sotie si avem un copil de 10 ani impreuna, care a ramas in custodia mea, pentru ca asa a hotarat doamna judecatoare. Tot de un an fosta mea sotie trebuia sa imi plateasca o pensie de intretinere a minorului, ceea ce nu a facut nici in ziua de azi, iar eu am fost la tribunal si mi s-a zis sa fac o cerere de poprire si pentru asta trebuie sa stiu locul ei de munca, dar ea nu are un loc de munca stabil, pentru ca nu trece o luna si se schimba la alt loc. Spuneti-mi si mie ce ar trebui sa fac ca sa imi plateasca pensia la copil. Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 10:10, 30 Septembrie 2010
pentru o rezolvare rapida si fara dureri de cap pentru dv. formulati o plingere penala impotriva fostei sotii pentru savirsirea infractiunii de abandon de familie.
singura solutie ar fi sa formulati o plangere penala impotriva dansei.
Variantele sunt:
-plangere pentru abandon de familie intemeiata pe disp art.305 al.1 lic)- plangere care se depune la politie sau parchetul careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond,
-punerea in executare silita a hotararii, sens in care va trebui sa va adresati unui executor judecatoresc ( executarea poate fi prin poprire, imobiliara sau mobiliara).
Faceti totusi cererea de poprire. In situatia in care aceasta isi schimba locul de munca, vechiul angajator este obligat sa trimita noului angajator copie dupa ordonanata de infiintare a popririi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara popescu  maria popescu maria Ma numesc Popescu Maria sunt divortata de 7 ani am doi copii minori in intretinere ,in urma divortului instanta a hotarat ca pensie alimentara sa primesc 65 ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere ContSters67688 ContSters67688 Ce as putea face in urmatoarea situatie: Fostul sot nu a platit pensie alimentara, eu avand hotarare judecatoreasca am angajat un avocat care a trimis o hartie ... (vezi toată discuția)
Nu am primit nici un ban pt copil casanova30bc casanova30bc Am castigat custodia copilului de 6 ani,am hotarare definitiva si irevocabila din data de 19/02/2010 prin care fosta sotie(mentionez ca e rezidenta in Italia) ... (vezi toată discuția)