avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Societatea in insolventa mai plateste zilele co ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Societatea in insolventa mai plateste zilele co restante?

Buna ziua,
societatea la care lucram este in insolventa din luna mai 2010. In luna septembrie ni s-a terminat preavizul ( concediere colectiva). Cei care au fost de acord sa-si dea demisia luna trecuta au beneficiat de plata zilelor co restante pe 2009 si 2010. Celor care am solicitat intrarea in somaj ni s-a comunicat ca nu ni se vor plati decat zilele pe 2010.Este legal?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 12:34, 30 Septembrie 2010
conform legislatiei muncii, CO neefectuat se compenseaza in bani, suma cuvenita CO neefectuat trebuie inscrisa in contabilitate ca si creanta si inscrisa automat de administratorul/lichidatorul judiciar pe tabelul preliminar/definitiv de creante. acordarea/ inscrierea acestei sume nu poate fi conditionata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salariu restant freenicos freenicos Am lucrat in 2010 la o societate.Am plecat in luna noiembrie,conf art.55b.Nu mi s-a achitat salariul pe perioada septembrie-noiembrie 2010,precum si banii ... (vezi toată discuția)
Creante salariale - masa credala YoAlle YoAlle Buna ziua, Angajatul trebuie sa depuna cerere cu salariile restante pe care le are de incasa pentru a fi inscris la masa credala ? Cum putem stii daca am ... (vezi toată discuția)
Angajat netrecut la masa credala in cazul insolventei unei firme anybodi anybodi Buna ziua, un cunoscut de al meu se confrunta cu o problema mai ciudata. Firma unde era angajat pana la sfarsitul lunii iunie (cand si-a dat demisia) platea ... (vezi toată discuția)