avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere

Acum 12 ani am divortat si mi sa stabilit,pentru a plati, o pensie alimentara de 410000 lei,bani pe care i-am platit,la inceput, prin mandat postal apoi in mana.La inceput am platit suma respectiva, apoi 450000, apoi 1000000.Anul trecut copilul a implinit 18 ani dar am continuat sa-i trimit 100-150 RON deoarece era la scoala.Intre timp,spre sfarsitul anului trecut, am fost pensionat de boala,stabilindu-mi-se o pensie de 486 RON.Din aceasta cauza, din luna iulie a acestui an nu i-am mai trimis nici un ban.Am fost anuntat ca voi fi dat in judecata pentru ca nu i-am mai platit.Intre timp copilul a intrat la facultate.Ce pot sa fac si daca voi fi obligat sa-i platesc in continuare cat va trebui?#-o
Cel mai recent răspuns: paul02 , utilizator 18:24, 30 Septembrie 2010
Dvs.trebuie sa platiti din urma ce aveti de platit,micsorarea veniturilor,nu implica incetarea platii obligatiei de intretinere,ci doar reducerea contributiei.
Dvs.din momentul pensionarii si chiar acum ,puteati solicita prin actiune judecatoreasca reducerea pensiei de intretinere conform veniturilor realizate,incepand de la data introducerii actiunii.
Neplata din urma a obligatiei de intretinere,mai mult de 2 luni,cu rea credinta,poate deteremina beneficiarul pensiei sa formuleze impotriva dvs. plangere penala pentru abandon familial,conform art.305 c.pen
Pentru un singur copil, suma nu va depasi un sfert din venitul parintelui obligat la plata pensiei.
Iar daca m-am recasatorit si mai am un copil minor in intretinere?Nu vreau sa fiu inteles gresit(CA NU VREAU SA PLATESC ACEI BANI)dar de unde... pe langa ratele la banca?
Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2010
paul02, utilizator
Daca copilul devenit major, aflat in continuarea studiilor va promova o actiune de stabilire pensie, atunci va trebui sa faceti dovada cu certificatul de nastere al celui de-al doilea copil pe care il aveti acum in intretinere si astfel pensia se va stabili in cuantum de 16.5% din venitul dvs. in loc de 25 %.
Va multumesc pentru ajutor!Ce ti-e si cu viata asta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara borfica borfica Am un copil dintr-o relatie caruia ii platesc pensia alimentara calculat la salariul minim pe economie, in prezent sunt cu altcineva si avem impreuna un copil. ... (vezi toată discuția)
Despre pensia alimentara petypeter petypeter In cazul in care eu platesc pensie de intretinere unui minor dintr-o alta casatorie iar acum voi avea un al doilea cu copil cu a doua sotie si voi intra in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ContSters111374 ContSters111374 As avea si eu nevoie de putina indrumare. Sotul meu , este divortat, are un copil din casatoria anterioara,(minor).si acum avem si noi un copil,,tot minor. ... (vezi toată discuția)