avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Am un copil dintr-o relatie caruia ii platesc pensia alimentara calculat la salariul minim pe economie, in prezent sunt cu altcineva si avem impreuna un copil. Cat ar trebui sa platesc acum pensia alimentara pentru primul copil ? Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 15 Februarie 2013
borfica, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:24, 16 Februarie 2013
Ar trebui sa platiti max.16.5% din venitul minim pe economie, numai ca pentru putea plati pensia in acest cuantum, este necesar sa promovati o actiune de reducere pensie de intretinere, iar pana la obtinerea unei hotarari in acest sens, sunteti obligat/a sa platiti pensia in cuantmul stabilit initial ( max 25 % raportat la venitul minim pe economie).
Evident in cadrul actiunii veti proba cu certificatul de nastere al celui de-al doilea copil, ca mai aveti in intretinere un minor.
Ultima modificare: Vineri, 15 Februarie 2013
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
In continuare nu lucrati sau lucrati si acum pe salariul minim ?
Procentul pt primul copil se va diminua de la 25 la cca 16%. Adresati-va instantei cu cerere, nu puteti sa platiti mai putin fara o hotarare.
Sunt angajat la o firma cu 4 ore ,dar detin si un I.I. dar fara activitate.nu e suspendata activitatea ,am vrut sa las asa pt ca ma costa mai mult sa l inchid.in acest caz mai avand un copil ,cat ar trebui sa platesc pensie alimentara ? Daca nu as lucra ,ar schimba cu ceva lucrurile ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Februarie 2013
borfica, utilizator
Ramane ca instanta sa stabileasca pensie functie si de veniturile dvs si de posibilitatea obtinerii altor venituri si nevoile copilului.
Depuneti cerere la instanta pt micsorarea pensiei, depneti dovada ca vi s-a mai nascut un copil, dovada veniturilor dvs de la angajator si administratia financiara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara razvan993 razvan993 buna ziua daca ma poate ajuta cineva cu un raspun,am 2 copii unul il am in afara casatoriei pt care platesc pensia alimentara minim pe economie pt ca nu lucrz ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara. adorama adorama Dupa divortul de sotul meu mi-a fost incredintat copilul spre crestere si educare mie. Mi s-a stabilit pensia ce trebuia sa o primesc pt copil, pe salariu ... (vezi toată discuția)
Plata pensie alimentara de catre persoana fara venit rusalim rusalim ce trebuie sa faca pers.care a platit pensie alimentara pentru 1 copil atunci cand ramane fara venit? (vezi toată discuția)