avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DREPUL DE PREEMPTIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DREPUL DE PREEMPTIUNE

Am de recuerat sum de bani in urma unei hot def si ire pe dreptul de folosinta . Se ascoate la licitatie o casa . Pot benefici de dreptul de preemptiune , si cum ?? Va rog frumos . Adica eu vreau sa adjudec . Trebuie neaparat sa se scoata la licitatie sau pot cere imobilul in limita creantei ? Am toate demersurile facute , ar trebui sa se faca numai publicitatea si licitatia ......
Cel mai recent răspuns: ContSters382135 , utilizator 19:33, 5 Noiembrie 2016
trebuie sa se scoata la licitatie daca vb de o adjudecare in contul creantei.

art 843ncpc
(5) Creditorii urmaritori sau intervenienti nu pot sa adjudece bunurile oferite spre vanzare la o valoare mai mica de 75% din pretul de pornire a primei licitatii.

Aveti un drept de preemtiune stipulat undeva ? Daca nu, nu aveti.


ok

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Participare la licitatie executare silita Romeo Valentin Romeo Valentin Buna ziua Am calitatea de creditor, daca solicit a se vinde la licitatie prin executere silita un imobil, pot participa la licitatie ?\\ Daca cei care ... (vezi toată discuția)
Cui ii revine casa Justitiarul711 Justitiarul711 O persoana gireaza cu casa un imprumut la banca . Achita din datorie o suma considerabila dupa care cand ajunge la suma de 17.000 lei pleaca in strainatate si ... (vezi toată discuția)
Pret minim vanzare apartament executat silit flipu2k flipu2k Buna ziua, Am cautat discutii vechi pe forum, am citit si legea, dar inca mi-e neclara o situatie cu care am de-a face. Apartamentul unor rude e la vanzare ... (vezi toată discuția)