avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

sunt divortata din 1994, dar nu am facut partaj
.sotul ar fii de acord sa renunte la partea lui din apartament, dar cum se procedeaza mai simplu?
Cel mai recent răspuns: eliniste , utilizator 11:57, 7 Octombrie 2010
Cititi mesajul trimis.
Puteti efectua partajul fie pe cale notariala fie la instanta prin incheierea unei tranzactii la primul termen de judecata.
Il dati in judecata la aceeasi judecatorie unde ati divortat, iar la primul termen el se prezinta si spune ca este de acord ca Dvs. sa primiti apartamentul in natura si ca renunta la sulta (banii care i s-ar cuveni pentru jumatatea lui de apartament).
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
Va propun o solutie foarte simpla.Va prezentati impreuna cu sotul la un mediator ,incheiati o tranzactie semnata de amandoi.Si atat.Veti plati doar onorariul mediatorului.


andymaurul
Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2010
andymaurul, utilizator
Gresit ! Fiind vorba de un imobil, actul translativ de proprietate trebuie sa fie autentic . Adica fie incheiat la un notar, fie tranzactia sa fie consfintita de instanta!
Mediatorul nu poate autentifica o astfel de tranzactie !!! Nu are nicio valoare juridica tranzactia incheiata la mediator, nu mai induceti oamenii in eroare.
Asa incat, dupa ce platiti mediatorul, veti mai plati si avocatul in instanta sau, dupa caz, notarul !=D>
Oricum, in toate variantele trebuie sa platiti taxele aferente tranzactiei, la valoarea imobilelor. Asa incat cea mai ieftina varianta este sa mergeti in instanta, singurul loc de unde va puteti recupera taxa de timbru, cu conditia ca, asa cum am spus, la primul termen de judecata, sotul sa se prezinte si sa spuna ca este de acord cu cererea Dvs., respectiv cu tranzactia.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin.

Alte discuții în legătură

Care este, din punct de vedere al costurilor, cea mai ieftina varianta de divort? eu12345 eu12345 Buna ziua! va rog frumos, ajutati-ma si pe mine cu raspunsul la intrebarea din titlu! este vorba despre un divort in care este implicat un minor si despre ... (vezi toată discuția)
Procedura divort- costuri/partaj- acte necesare alex83 alex83 buna ziua...care sunt procedurile de divort..?mai trebuiein..instanta?..sau cum se face mai exact.../..ma refer si cu treaba de partaj cu toate...acte ... (vezi toată discuția)
Divort la mediator, familie cu copii si credit ipotecar cristeo cristeo Buna ziua, Sunt interesata cum se rezolva urmatoarea problema, familie cu 2 copii se hotaraste sa divorteze, prefera procedura medierii. Exista un apartament ... (vezi toată discuția)