avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Modalitati de inregistrare a contractului de munca la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Modalitati de inregistrare a contractului de munca la ITM

Buna ziua,

O persoana se confrunta cu urmatoarea problema: este in somaj, si a primit o oferta de munca in cadrul unei institutii si a acceptat oferta prin email, nesemnand nimic. Si-a petrecut 6 zile lucratoare in institutia respectiva, timp in care 4 zile lucratoare a fost trimisa intr-o alta localitate pentru training. In tot acest timp, nu i s-a dat nici un contract de munca sa semneze, nici acolo unde a fost la instruire, nici cand s-a intors in orasul unde urma sa lucreze propriu-zis.

In a 6-a zi pers respectiva s-a razgandit, si a comunicat ca nu doreste sa lucreze in institutia respectiva, deoarece nu a fost multumita de conditiile efective de lucru.

Acum este amenintata de institutia respectiva, ca respectivul contract de munca, pe care nici nu l-a vazut, si nici semnat, va fi dus la ITM pentru a fi inregistrat, chiar daca el nu a fost semnat de angajat, si astfel pers respectiva va pierde somajul.

Este posibil ca un contract de munca sa fie inregistrat la ITM, fara semnatura ambelor parti????

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:13, 1 Octombrie 2010
Oameni buni nu ne conoastem drepturile!!!!!!!!
Trebuia sa stie respectivul ca o firma nu are voie sa primeasca un om la munca pana ce nu semneaza un contract de munca, nu primeste o fisa a postului si nu citeste un regulament intern. Mai mult decat atat el trebuia sa fie inregistrat in REVISAL cu o zi inainte de a veni la job. Daca el nu stia macar aceste simple notiuni in interesul lui, normal ca angajatorul se paoate juca cu el cum vrea.
la ITM nu se primeste contractul fara semnaturile ambelor parti.
pentru a inregistra un contract mai este nevoie pe langa contractul de munca semnat de ambele parti si de o cerere din partea viitorului salariat, o adeverinta de la un medic de medicina muncii din care reiese ca individul este apt pt acea meserie, copii dupa actele salariatului....asa ca nu cred ca cineva poate inregistra un contract de munca in conditiile expuse de dvs.
1. Angajatorul joaca la cacealma.
2. Colegii mei v-au spus cam tot ce trebuia spus, asa ca sa nu-si faca probleme.
3. Un exemplar din CIM inregistrat la ITM trebuia sa primeasca si salariatul.
4. Apoi angajatorul trebuia sa anunte la AJOFM locul de munca vacant iar viitorul salariat trebuia sa se prezinte la angajator cu repartitia de la AJOFM.
3. Ar fi bine totusi sa intrebe la ITM daca este un CIM inregistrat pe numele lui si apoi mai discutam.
Ultima modificare: Vineri, 1 Octombrie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Va multumesc pentru raspunsuri! A intrebat si la ITM, dar pana in prezent nu exista nici un CIM inregistrat. Problema este destul de recenta, persoana respectiva a renuntat de a lucra in institutia respectiva pe 28.09. In acea zi i s-a solicitat sa faca o cerere prin care sa solicite incetarea contractului de munca, motivandu-se ca asa se procedeaza dpdv legal in perioada de proba.

Persoana a facut cererea, dar in cerere a specificat ca incepand cu data de 20.09 se afla in perioada de proba in cadrul institutiei respective, mentionand in cerere ca nu a semnat nici un contract de munca pana in prezent, respectiv, data de 28.09.

Dupa ce le-a trimis cererea respectiva, dupa adresa de mail personala, pt k nici adresa de mail nu i se crease in institutia respectiva, au inceput sa o ameninte, ca daca nu va semna contractul de munca va avea de suferit repercursiuni.
1. Sa nu-si faca griji.
2. Perioada de proba este inscrisa in CIM deci nu se face inainte de incheierea CIM.
3. Daca mai continua cu amenintari sa se duca la ITM si sa-i reclame pentru folosirea muncii la negru. Se dau amenzi foarte mari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii, probleme intre angajat si angajator mihaela1234 mihaela1234 Buna ziua, cazul meu este urmatorul : m-am angajat cu data de 01.07.2009 pe baza unei oferte de munca care cuprindea un salariu de 800 ron net primele 2 luni ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract fara semnatura mea adomnicai83 adomnicai83 Buna ziua, Se poate inregistra un contract de munca fara semnatura mea(eu fiind persoana fizica) la ITM prin Revisal? Am fost instiintat de catre un ... (vezi toată discuția)
Pre-contract...sau? whitescorpion whitescorpion Vreau sa angajez 2 muncitori.Acestia se vor angaja cu contract de munca din ianuarie sau februarie;nu stiu exact sigur cand se vor angaja cu CIM.Ei doresc sa ... (vezi toată discuția)