avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... tulburare liniste publica
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

tulburare liniste publica

Am si eu o rugaminte. Va rog sa ma ajutati sa imi spuneti ce preveri legale sa respect.
Fac renovari in apartament si vecinii nu ma lasa in pace. Vin tot timpul la usa si imi spun sa pastrez linistea. M-au spus ca Adunarea Generala a hotarat programul de liniste intre orele 13.00 si 17.00. Oricum imi bat in teava si imi suna la usa si in jurul orei 11.00 si dupamiaza dupa orele 17.00.
Vreau sa stiu si eu daca am nevoie de vreo autorizatie sau aviz. Stiu ca legea prevede ca tb. sa pastrez linistea intre orele 22.00 si 8.00 si 13.00 si 14.00.
Stie cineva daca sunt pasibila de amenda daca "disturb linistea publica" in alte ore ?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: waly_1 , utilizator 20:58, 6 Octombrie 2010
V-a fost citat textul articolului de lege,care are semniificatia de nrespectare a a orelor de liniste(vi se poate face,din nefericire ,sesizare ca nu respectati programul de liniste convenit de asociatie),mai precis de a tulbura linistea publica.
Din punctul meu de vedere, prin sintagma "fara drept" inteleg lipsa acordului locatarilor vecini dumneavoastra(trebuie sa ajungeti la un acord cu acestia pentru a va continua lucrarea).
Waly_1,
Vecinii carora le "disturb linistea" sunt de la etaje superioare, nu a spus nimic nici vecinul de deasupra, nici cel de dedesupt, si nici vecinii de palier.

Crezi ca daca as obtine acordul vecinilor de deasupra, dedesupt si cei de palier sa lucrez, ar fi ok ? Nu ar mai avea dreptul politia sa ma amendeze ? Ca sincer, nu cred ca or sa cheme politia, dar ... eu vreau sa am o justificare daca vine politia.

Oricum, daca stam sa analizam, din punctul de vedere al unora, ar trebui ca politia cand vine sa analizeze daca nivelul zgomotului produs depaseste normele europene, dar .... traim in Romania si aici noi trebuie sa ne dovedim nevinovatia, nu se presupune pana la proba contrarie, asa cum prevede legea.

Incercati ca pentru o perioada scurta de timp sa obtineti intelegerea vecinilor dvs.
Consider ca acordul vecinilor mentionati de dumneavoastra este suficient pentru a demonstra organelor de ordine ca sunteti de buna credinta
(este de preferat sa aveti acordul scris al acestora-intocmiti un proces verbal unde sunt mentionati cu semnaturile acestora, pentru a va lua masurile de siguranta in eventualitatea prezentarii politistilor la locuinta dumneavoastra).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea privind linistea folette folette De ani de zile tot auzim diverse variante referitoare la orele de liniste. Care este varianta corecta? intre ce ore precizeaza legea ca vecinii nu au voie sa ... (vezi toată discuția)
Renovare. precauție deranj bloc Irina_sebea Irina_sebea Buna seara, As dori sa stiu, in cazul unei renovari la un apartament dintr-un bloc, stiind ca vor fi si \"zgomote\" din partea meseriasilor(mai ales pentru ... (vezi toată discuția)
Atelier deschis la etajul 3 anthynidiany anthynidiany Acum mai bine de 3 ani vecinul de deasupra mea a început să aibă anumite perioade în fiecare an în care face un zgomot insuportabil. Dărâmă pereţii, ... (vezi toată discuția)