avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Atelier deschis la etajul 3
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Atelier deschis la etajul 3

Acum mai bine de 3 ani vecinul de deasupra mea a început să aibă anumite perioade în fiecare an în care face un zgomot insuportabil. Dărâmă pereţii, bate cu ciocanul, mută, sparge ... ce nu face. Iniţial am crezut că face renovări însă nu ar avea ce să mai renoveze pentru că nu ştiu dacă are ce să mai spargă în casă.

Noi ne gândim că şi-a deschis un atelier în casă, că face anumite lucrări ... nu ştiu exact ce, dar chiar nu mai suport #-o#-o. Am încercat să vorbim cu el dar nu răspunde la uşă, dar o să mai încercăm.

Aş dori să ştiu şi eu unde anume aş putea să mă adresez. Vreau să urmez toţi paşii legali pentru că respectiva persoană lucrează în MAI.
Ideea e că el nu face zgomot în intervalul orar prevăzut în L61/1991, adică 22.00-08.00 şi 13.00-14.00, dar deja ne-am săturat.
Pe mine mă interesează ce să-i fac dacă şi-a deschis atelier în apartament.
ªi totuşi nu există şi altă lege care să-i interzică să facă zgomot ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:52, 28 Noiembrie 2012
Chiar daca respecta orele de liniste și chiar daca este angajat in MAI, nimeni nu este obligat sa-i suporte zgomotele in permanenta. In consecinta, consider ca puteti face o reclamatie la Politie (sectia de politie aferenta zonei in care locuiti). Acestia sunt obligati sa ancheteze situatia (daca vecinul nu vrea sa vorbeasca cu dvs. va trebui sa dea niste lamuriri politistilor, oricare ar fi acele lamuriri...) , totodata cei de la Politie sunt obligati va raspunda in scris la reclamatia dvs. Vedeti ce raspuns primiti de la Politie.
Initial sesizati oficial presedintele de asociatie de proprietari
Daca la nivelul asociatiei va confruntati cu dezinteres,sesizati oficial unitea de politie responsabila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de liniste ContSters458855 ContSters458855 Buna ziua! Vad ca multe persoane au probleme cu efectuarea renovarilor. La mine problema este alta. Eu am 4 copii care deranjeaza vecinii ce locuiesc sub noi. ... (vezi toată discuția)
Legea 61/1991 si galagia copiilor ragh ragh Buna ziua, As dori sa stiu care sunt reglementarile legale prind legea 61/1991 art. 3, alin. 26 (programul de liniste) privind 2 copii de 2 ani jumatate si ... (vezi toată discuția)
Program de liniste!!! selenamatake selenamatake Buna seara! Care ar trebui sa fie programul de liniste intr-un bloc? Si ce putem face daca acesta nu se respecta? Au afisat de curand un program de liniste ... (vezi toată discuția)