avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... COMPETENTA ROMANIEI
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

COMPETENTA ROMANIEI

Citat din comunicare: Referitor la exceptia necompetentei teritoriale a instantelor romane in solutionarea acestui litigiu tribunalul va admite aceasta exceptie in considerarea Regulamentului Consiliului CE nr. 44 /2001 din 22.10.2000 privind competenta,recunoasterea si executarea hotaririi in materie civila si comerciala,din 01.01.2007 nemaifiind aplicabile prevederile legii nr.105/1992.Potrivit capitolului II sectiunea I art .2 pct.1 persoanele ,care au domiciliul pe teritoriul unui stat membru sunt actionate in justitie,indiferent de cetatenia lor,in instantele din statul membru in cauza.
Aceste dispozitii atrag competenta instantelor judecatoresti din germania in solutionarea acestui litigiu in considerarea domiciliului piritului."
situatie:proces incredintare minor (urmare cistigarii unui proces international bazat pe conventia de la haga in Bucuresti,decizie in care se hotareste copilul ramine la mama in Romania si nu este extradat Germaniei)
mama domiciliata in provincie,cetatenia romana,copilul dubla cetatenie,tatal domiciliat in germania.
Ce parere aveti de competenta? Dupa o hotarire bazata pe conventia de la Haga ,cine are competenta? Judecatoria a dat o hotarire pentru mama,tribunalul o desfiinteaza,cer parerea voastra.Bucurestiul da copilul,provincia nu.Oricum voi merge cu acest caz in presa.Va multumesc pentru orice opinie.
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 20:54, 13 Ianuarie 2008
competenta teritoriala Romaniei, cam asta zice si Haga doar....B-) mult noroc....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta romaniei Mary355 Mary355 Citat din comunicare:\" Referitor la exceptia necompetentei teritoriale a instantelor romane in solutionarea acestui litigiu tribunalul va admite aceasta ... (vezi toată discuția)
Competenta Mary355 Mary355 este regulamentul 2201 /2003 peste 44/2001?. Proces bazat pe conventia de la Haga cistigat in Bucuresti(copilul ramine in romania,nu va fi extradat),proces de ... (vezi toată discuția)
Competenta Mary355 Mary355 In Bucuresti in cadrul unui proces bazat pe conventia de la Haga se hotareste ca minorul ramine in tara la mama si nu va fi extradat. Instantele din provincie ... (vezi toată discuția)