avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general neautorizare cod caen
Discuție deschisă în Contabilitate în general

neautorizare cod caen

daca am un cod caen in statut si neautorizat (certificat constatator )ce se poate intampla?????
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 22:07, 2 Octombrie 2010
Daca nu prestati respectiva activitate poate fi considerata o simpla eroare materiala, deci nu vad nicio problema.
ba din conta ca o prestez :">
Atunci trebuie sa obtineti atorizare pentru el, prestarea unei activitati pentru care nu aveti autorizare constituie infractiune (nu sunt absolut sigur ca este infractiune, dar oricum constituie o incalcare a legii si parca se pedepseste cu amenda).
Art. 1
Constituie activitati comerciale ilicite si atrag raspunderea contraventionala sau penala, dupa caz, fata de cei care le-au savarsit, urmatoarele fapte:
a) efectuarea de acte sau fapte de comert de natura celor prevazute in Codul comercial sau in alte legi, fara indeplinirea conditiilor stabilite prin lege;
Art. 2
(1) Constituie contraventii faptele prevazute la art. 1 lit. a) - k) si se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
) faptele prevazute la lit. a), b), e), g), i), j) si k), in cazul in care au fost savarsite de persoane juridice, cu amenda de la 6.000 lei la 20.000 lei.
Art. 4
(1) Marfurile sau produsele care au servit sau au fost destinate sa serveasca la savarsirea vreuneia dintre faptele prevazute la art. 1 lit. a), b), d), e), g) si j), daca sunt ale contravenientului sau ale operatorului economic, precum si sumele de bani si lucrurile dobandite prin savarsirea contraventiei se confisca si se valorifica in conditiile legii, contravaloarea lor facandu-se venit la bugetul administratiei publice centrale.
legea 12/90 republicata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea care interzice comercializarea unui bun fara document de provenienta? ContSters125947 ContSters125947 Buna ziua, Am si eu o nelamurire si anume: care este LEGEA CARE INTERZICE COMERCIALIZAREA UNUI BUN FARA DOCUMENT DE PROVENIENTA? Fiind persoana fizica daca ... (vezi toată discuția)
Cod caen 4690 - facturare SfetcuArabela SfetcuArabela Buna seara, Ma puteti ajuta va rog frumos? Pt. o firma care are cod caen 4690 si trebuie sa intocmeasca o facture pentru servicii imobiliare, ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare marfa fara acte de achizitie bogobogobogo bogobogobogo Buna ziua Am vindut o cantitate de cherestea in valoare de 12.000 ,00 ron pentru care am eliberat factura . Problema este ca nu am acte de achizitie ... (vezi toată discuția)