avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Restituire taxa poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Restituire taxa poluare

Buna ziua!Fratele meu are o masina E2 de inmatriculat, cumparata din Germania. Conform deciziei de calcul eliberat de ANAF, a platit 1764 lei taxa poluare. Mentionez ca s-a facut depreciere. As dori sa incerc sa-i recuperez acesti bani. Are vreo relevanta ca s-a facut deprecierea? Ce parere aveti, am sanse de a recupera taxa?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Larisa Dudciuc , Avocat 18:49, 4 Octombrie 2010
Depinde de la caz la caz sunt curti de apel (aceasta este instanta care da hotarirea definitiva) care dispun restituirea si sint care nu. De ex curtea de apel cluj nu restituie taxa de poluare.
Curtea de Apel Galati o restituie, de exemplu; la ce va referiti cand spuneti depreciere? Solicitati anularea deciziei de calcul si restituirea sumei de 1.764 lei actualizata cu rata dobanzii legale calculata pana la data efectiva a platii. Va trebui mai intai sa efectuati procedura prealabila cu administratia finantelor publice si mai apoi sa introduceti cererea de chemare in judecata la tribunal- atentie competenta materiala apartine Tribunalului si nu Judecatoriei. Vi se va pune in vedere sa platiti si o taxa de timbru.
avocat Cristina Popescu
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Octombrie 2010
Cristina Popescu, Avocat
Multumesc pentru raspunsuri. Din cate am inteles, prin depreciere s-a obtinut o reducere a taxei, din cauza ca masina nu are ABS, airbag-uri etc. Exista un referat de calcul in acest sens, eliberat tot de ANAF. De aceea am intrebat daca se pot recupera si taxele astfel reduse.
Fratele meu locuieste in raza Curtii de Apel Targu - Mures.
cei de la tg murs sunt printre primiii care au dat decizii impotriva taxei de poluare.
Succes!!
la Tg mures se restituie orice tqxa.

Alte discuții în legătură

Taxa auto stefan8 stefan8 Am ceva nelamuriri cu privire a recuperarea texei de poluare. Eu am facut deprecierea taxei de poluare, fapt pentru care am mai platit la rar circa 150 de euro ... (vezi toată discuția)
Taxa prima inmatriculare mir21 mir21 Ce trebuie sa fac pentru a-mi recupera taxa pe care am platit-o catre FP ca si taxa de prima inmatriculare? Mentionez ca am platit-o la data de 05 06 2010 in ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto CiprianMihai CiprianMihai Persoana fizica in calitate de al doilea proprietar,pot recupera taxa auto platita de primul proprietar al masinii? Taxa de prima inmatriculare a fost ... (vezi toată discuția)