avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Hotararea 845 si 845Bis a Consiliului UNBR
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Hotararea 845 si 845Bis a Consiliului UNBR

extras...Începând cu 01 octombrie 2010 cuantumul indemnizaţiei pentru
creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani şi, în cazul copilului cu
handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani, este de 40% din venitul de referinţă
pe profesie.
Am crezut ca avocatii au mai multe minte decat cei de la guvernare...pana la aparitia acestor hotarari. Credeam ca noi decidem cum sa ne fie noua bine, noua tuturor, nu doar anumitor categorii.... #-o
Nu vreau sa stau si sa ma plang :(( ca nu voi mai lua indemnizatia pentru cresterea copilului, ci vreau sa fac ceva pentru a ataca aceste hotarari. Fiind noua in profesie :">, nu am experienta pe contencios-administrativ si as dori indrumari, sfaturi, jurisprudenta.
Cat mai repede posibil pentru a fi in termen.
Multumesc anticipat colegilor si tuturor celor care veti contribui
semnati petitia [ link extern ] .
Ultima modificare: Luni, 4 Octombrie 2010
chrisxms, utilizator
ralu21 a scris:
Am vorbit cu o colega care un bebe de aproape 1 an. Mama singura. Stiind ca vin vremuri grele, cu 1 an inainte sa nasca a tras din greu si a platit sume mari la barou in fiecare luna.
Primea vreo 2000 de lei pe luna dupa ce a nascut, plus 800 de lei de la Stat, ca isi platise si asigurarile la stat. Acum au anuntat-o de la Barou va primi doar 880 de lei (40% din venitul de referinta de 2.200 lei) de la Barou si ramane si fara indemnizatia de la stat ! E disperata.

Eu cred ca nu e dracu chiar ATAT de negru. Daca a tras din greu inseamna ca a platit impozit, ceea ce inseamna ca are dreptul la indemnizatia de la stat (70% din venitul anterior net). Daca asta e mai mult decat cei 40% din venitul mediu pe profesie, nu mai beneficiaza deloc de la barou, e drept. Dar nu vad cum sa primeasca DOAR 880 de lei. Daca pe anul trecut ar fi avut de platit doar cei 7000 de lei mentionati, tot ar iesi vreo 2000 de plata lunar de la stat...
Multumesc Chrisxmas!

Andreea, crezi ca putem sa atacam cumva aceste hotarari?
Sincer nu stiu, nu am avut suficient timp sa ma gandesc. E drept ca pare a lipsi calitatea procesuala, cel putin in cazul meu... As cauta mai intai sa vad daca nu adauga la lege, pentru ca macar aia nu e chiar la indemana dragilor nostri conducatori, dar nu stiu cand :)
Am primit azi pe mail un memoriu redactat de o colega de breasla, daca doresti ti-l trimit.
Am intrat si eu in posesia a 2 memorii. Unul conceput de colegele de la Cluj, iar al doilea de cele de la Bistrita. Daca memoriu pe care il ai tu este de la alta colega, te rog frumos sa mi-l trimiti pe adresa av.iacsa@yahoo.com.
Multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil avocat wildcat wildcat Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: Sunt avocat stagiar de 2 ani si 5 luni si in concediu prenatal de o luna. Voi ... (vezi toată discuția)
Venit mediu brut lunar avocat 2008 Alina Defta Alina Defta Mă interesează să știu cât este acum, în 2008 venitul mediu brut lunar pe profesia de avocat. (vezi toată discuția)
Avocatii beneficiaza de indemnizatia de crestere copil conform legii mamelor? ContSters102262 ContSters102262 buna ziua sunt avocat si doresc sa ma lamuresc asupra unei probleme. in conditiile in care am avut un venit (din profesia de avocat, declarat lunar la CAA), ... (vezi toată discuția)