avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Hotararea 845 si 845Bis a Consiliului UNBR
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Hotararea 845 si 845Bis a Consiliului UNBR

extras...Începând cu 01 octombrie 2010 cuantumul indemnizaţiei pentru
creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani şi, în cazul copilului cu
handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani, este de 40% din venitul de referinţă
pe profesie.
Am crezut ca avocatii au mai multe minte decat cei de la guvernare...pana la aparitia acestor hotarari. Credeam ca noi decidem cum sa ne fie noua bine, noua tuturor, nu doar anumitor categorii.... #-o
Nu vreau sa stau si sa ma plang :(( ca nu voi mai lua indemnizatia pentru cresterea copilului, ci vreau sa fac ceva pentru a ataca aceste hotarari. Fiind noua in profesie :">, nu am experienta pe contencios-administrativ si as dori indrumari, sfaturi, jurisprudenta.
Cat mai repede posibil pentru a fi in termen.
Multumesc anticipat colegilor si tuturor celor care veti contribui
Buna,sunt de la Bacau si am aflat astazi de minunata decizie. Vreau sa incerc si eu sa contraatac masura.ma puteti ajuta? sd dori si eu memoriile de care se tot vorbeste.(s_lumy@yahoo.com)
Ti-am trimis pe mail memoriu pe care l-am primit de la Andreea Lisievici, plus alte doua de prin tara.
Bravo ca nu stai si te plangi.=D>
de la cluj s-au adunat 11 avocate care au contestat hotarariele. vom fi si din mures 10 avocate care vom face contestatie.sper sa se adune din toate colturile tarii contestatii si sa speram ca vom reusi.
Multumesc Andreea! O sa incerc sa il trimit si colegelor din barou care mai sunt interesate de drepturile lor...In ritmul asta s-ar putea sa avem luna viitoare si vreo decizie de suspendare a platii pensiilor sau...cine mai stie ce inventie...(dar probabil ca acestea se vor mari cu banii care sunt luati de la mame...)Sper ca in cursul zilei de maine o sa reusesc sa trimit memoriul si eu spre Bucuresti.
Eu sunt hotarata sa merg cat de departe este posibil. Sunt drepturile noastre si cred ca ar trebui sa facem tot posibilul sa ni le pastram. La noi in barou a mai fost o tentaiva de intrerupere a platii indemnizatiei la nivel local pe care de asemenea am contestat-o la casa, la Bucuresti iar raspunsul....nu a venit in nici un fel, in scris.Au continuat sa o plateasca pt ca decizia nu avea nici o legatura cu realitatea, legea sau statutul.
Sunt drepturile noastre si cred ca ar trebui sa facem tot posibilul sa ni le pastram.

Nimeni nu contestă dreptul, ci cuantumul acestui drept.

În momentul în care avocaţii şi-au delegat, prin vot persoanele responsabile de gestionarea fondului de asigurări a avocaţilor... şi-au cedat şi dreptul de a stabili cuantumul acestor indemnizaţii.

Prin urmare, singurul abilitat este Consiliul UNBR să stabilească cuantumul... iar având în vedere starea bugetului CAA, măsura este temeinică.
O altă măsură ar fi dezastruoasă şi nesustenabilă bugetar.

Pe de altă parte, oportunitatea deciziei aparţine tot Consiliului UNBR şi nu poate fi atacată.

Nu văd unde este nici ilegalitatea deciziei, nici netemeinicia acesteia.

Trist, dar adevărat.

Părerea mea este că avocaţii ar trebui să se ocupe de avocatură, nu de investiţii de fonduri de asigurări sociale. Asta este treaba brokerilor şi a fondurilor de investiţii. Existenţa unei Case de asigurări care să ţină captivi toţi avocaţii este neconstituţională, încalcă legea concurenţei, este monopolistă şi încalcă şi legile antitrust. În plus, CAA este condusă de avocaţi (care nu sunt brokeri).

Eu mă minunez că aţi primit şi atât. CAA este quasi falită.

Alberto Kurtyan

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil avocat wildcat wildcat Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: Sunt avocat stagiar de 2 ani si 5 luni si in concediu prenatal de o luna. Voi ... (vezi toată discuția)
Venit mediu brut lunar avocat 2008 Alina Defta Alina Defta Mă interesează să știu cât este acum, în 2008 venitul mediu brut lunar pe profesia de avocat. (vezi toată discuția)
Avocatii beneficiaza de indemnizatia de crestere copil conform legii mamelor? ContSters102262 ContSters102262 buna ziua sunt avocat si doresc sa ma lamuresc asupra unei probleme. in conditiile in care am avut un venit (din profesia de avocat, declarat lunar la CAA), ... (vezi toată discuția)