avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lideri de sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lideri de sindicat

Buna ziua

Daca un lider de sindicat, care reprezinta o structura la mai multe institutii ale statului, are cumul de functii la una dintre unitati, poate fi supus disponibilizarilor conform OUG 63?
Cel mai recent răspuns: ContSters161342 , utilizator 13:07, 13 Octombrie 2010
In firma exista un post de aceiasi natura pe care l ocupati dumneavoastra?
arhontele a scris:

Daca m-ati intrebat pe mine va pot spune ca mai existau inca doua desi persoanele ce le ocupau nu aveau competenta ceruta de manualul calitatii adica studii superioare de specialitate eu fiind singurul care indeplineam acest criteriu..

.iar Decizia 245 din 16 martie 2010 afirma :"Curtea apreciaza ca orice posibilitate lasata angajatorului de a initia incetarea contractului de munca al liderilor sindicali este de natura a incuraja abuzurile din partea acestuia, care poate gasi usor motive ce tin de necesitatea unei reorganizari a activitatii sau de existenta unor dificultati financiare pentru a inlatura liderii sindicali"
Ultima modificare: Miercuri, 13 Octombrie 2010
rosu gheorghe, utilizator
Nu vi s-a aprobat repunerea in termen?
rosu gheorghe a scris:

arhontele a scris:

Daca m-ati intrebat pe mine va pot ca mai existau inca doua desi persoanele ce le ocupau nu aveau competenta ceruta de manualul calitatii adica studii superioare de specialitate eu fiind singurul care indeplineam acest criteriu..

Care au fost argumentele Tribunalului din Constanta? A mai fost un caz tot acolo dar persoana a castigat la apel
Iulia-ana a scris:

Nu vi s-a aprobat repunerea in termen?

Din pacate Curtea de apel nu mi-a aprobat repunerea in termen, motivand ca nu am cerut inscrierea in fals a procesului verbal de afisare la domiciliu.
Dupa aceasta veste m-am interesat la posta si acest p.v pe langa faptul ca nu putea fi decat fals, nici macar nu exista.
Avocata pe care am ales-o mi-a luat 1250 lei si nici nu a venit la instanta motivand ca era bolnava.
In documentatia pe care mi-a intocmit-o nu a specificat nimic despre acel proces verbal de afisare.
Cand i-am zis ca pe langa faptul ca nu a venit in instanta nu a stiut nici ca trebuia sa dea in fals P.V.mi-a spus ca a facut tot ce a tinut de ea.
Eu m-am ales cu pierderea dreptului la recurs din cauza ei si mi-a retinut si intreaga suma(in contract era stipulat ca ma va reprezenta la repunerea in termen cat si in sustinerea recursului).
Ce-ar mai fi de facut??
Ultima modificare: Miercuri, 13 Octombrie 2010
rosu gheorghe, utilizator

Alte discuții în legătură

Noul cod al muncii,puteri totalitare directiunii? Hobitzi Hobitzi Am un director cam dictator la institutie.Ca de obicei cei cu prea mult tupeu,nici el nu e chiar in clar cu legile,face greseli tot timpul.Daca i se atrage ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare functionar public cristi_bb cristi_bb sunt functionar public in cadrul politiei comunitare slobozia.urmare a ordonantei de guvern la institutia din care fac parte ,se vor face disponibilizari. ... (vezi toată discuția)