avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lideri de sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lideri de sindicat

Buna ziua

Daca un lider de sindicat, care reprezinta o structura la mai multe institutii ale statului, are cumul de functii la una dintre unitati, poate fi supus disponibilizarilor conform OUG 63?
Cel mai recent răspuns: ContSters161342 , utilizator 13:07, 13 Octombrie 2010
arhontele a scris:

Care au fost argumentele Tribunalului din Constanta? A mai fost un caz tot acolo dar persoana a castigat la apel

Am sa va spun ceva "socant" si daca vreti va trimit intreaga motivare:
-argumentele instantei au fost identice cu contraargumentele Curtii constitutionale din Decizianr.194/2005 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a art.10 din Legea sindicatelor si Decizia 245/16.03.2010 la referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a art.223 alin.(2) din Codul muncii.
Eu zic ca nu e de mirare deoarece aceeasi judecatoare i-a motivat unei colege (deci acelasi angajator) ca unitatea a hotarat legal diminuarea salariului aceasta
facandu-se in conformitate cu art.48 din Codul muncii#-o care nu are nicio legatura cu salariul.

Si in aceasta situatie ce-ar mai fi de facut??
Va pot confirma ca "A mai fost un caz tot acolo dar persoana a castigat la apel"
Ultima modificare: Miercuri, 13 Octombrie 2010
rosu gheorghe, utilizator
Mi se pare nedrept sa pierzi posibilitatea de recurs .Poate mai primiti sfaturi de la profesionisti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod al muncii,puteri totalitare directiunii? Hobitzi Hobitzi Am un director cam dictator la institutie.Ca de obicei cei cu prea mult tupeu,nici el nu e chiar in clar cu legile,face greseli tot timpul.Daca i se atrage ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare functionar public cristi_bb cristi_bb sunt functionar public in cadrul politiei comunitare slobozia.urmare a ordonantei de guvern la institutia din care fac parte ,se vor face disponibilizari. ... (vezi toată discuția)