avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Toata lumea la 65 de ani?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Toata lumea la 65 de ani?

Acum,cu noua lege a pensiilor,am inteles ca toata lumea iese la 65 de ani. Intrebarea mea este daca sunt si exceptii. De ex. politia,armata,CFR,minerii,aviatorii,cadrele didactice ies tot la 65 de ani?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:46, 3 Octombrie 2010
Cei care lucreaza in conditii speciale si conditii deosebite vor iesii mai devreme la pensieCat despre invatamant a fost in presa un caz a unei profesoare din Targu Mures care a dat statul in judecata si a castigat ,nu vroia sa fie discriminata fata de barbati,vroia sa iasa la pensie la 65 de ani.Atunci nu a sarit in sus niciun lider sindical din invatamant.Personal nu sustin majorarea varstei de pensionare pt.femei,in schimb sustin egalizarea perioadei obligatorii contributive.
Varsta standard de pensionare, atat pentru barbati cat si pentru femei, este de 60 de ani in cazul cadrelor militare in activitate, soldatilor si gradatilor voluntari, politistilor, functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand ma pensionez CYBORG CYBORG 1.In 2012 am implinit 58 de ani.In ca an ma pensionez pentru limita de varsta. 2. Pensionarea pt. limita de varsta este indiferent de vechimea in campul ... (vezi toată discuția)
Pensie pporfiroiu pporfiroiu cum se mai poate iesi la pensie din politie????????????????? :((:sorry::sorry: (vezi toată discuția)
Data iesire la pensie danhook danhook nascut septembrie 1967 serviciu militar termen redus 1986-1987 studii universitare 1987-1991 angajat inginer la o societate comerciala 1992-1994 din 1995 ... (vezi toată discuția)