avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cand ma pensionez
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cand ma pensionez

1.In 2012 am implinit 58 de ani.In ca an ma pensionez pentru limita de varsta.
2. Pensionarea pt. limita de varsta este indiferent de vechimea in campul muncii?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valentin Mester , utilizator 10:41, 4 Septembrie 2012
Daca este vorba despre un barbat,limita de varsta la 65 de ani.Conditia de stagiu in acest caz este de 15 ani.
Daca este vorba despre o femeie,precizati,luna si anul nasterii.
Problema grava este ca sunt,in Romania, sute de mii sau milioane -probabil-de oameni care nu se pot pensiona-fiindca nu au nici varsta ,nici vechimea necesare pt. a se pensiona la limita de varsta sau anticipat, adica multe persoane sunt prinse "între"!Este consecinta legii mizerabile ''de dreapta" a pensiilor data de PDL(Basescu si Emil Boc),şi nici nu se pot angaja deoarece se face discriminare pe criterii de varsta la angajare.Acea subventie data angajatorilor e o poveste , fiindca patronii nu tin seama de ea, stiu asta si pe pielea mea, si din spusele altora.
Legea pensiilor si Codul muncii-portocalii-trebuie schimbate in aceste puncte.

Sunt nevoit sa va contrazic,faceti niste afirmatii care nu au acoperire.Legea 3/1977 prin care barbatii ieseau la pensie la varsta de 62 ani(60 ani la cerere) si o vechime in munca de 25 ani a fost inlocuita prin Legea 19/2000,cu aplicare de la 01.04.2001.Aceasta lege este prima lege contributiva a pensiilor din Romania.Legea 263/2010 este o copie fidela a Legii 19/2000,cu doua amendamente:introducerea unor pensii pe legi speciale in sistemul public al statului(militari,aviatori,personal auxiliar din magistratura si aviatie) si egalizarea treptata a stagiului de cotizare de 35 ani si varsta de 63 ani pt.femei(pana la 01.01.2030).Ce opreste actualul guvern sa modifice prin O.U.aceasta lege?In momentul actual,pensiile sunt nesustenabile,Statul se imprumuta anual cu 3 miliarde de euro pt.a le platii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Toata lumea la 65 de ani? andrale andrale Acum,cu noua lege a pensiilor,am inteles ca toata lumea iese la 65 de ani. Intrebarea mea este daca sunt si exceptii. De ex. ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare catalina_vaduva@yahoo.com catalina_vaduva@yahoo.com Buna Ziua, As dori sa stiu la ce data poate iesi la pensie o persoana care a lucrat in urmatoarele conditii: Data angajarii: 13.07.1978, data nasterii ... (vezi toată discuția)
Informatii despre pensionare lani lani am varsta de 54 ani, o vechime in munca de 33 ani din care 3 ani si 8 luni in grupa I de munca. va rog sa imi spuneti la ce varsta pot sa ma pensionez. va ... (vezi toată discuția)