avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... numere rosii expirate!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

numere rosii expirate!

in dimineata zilei de 1 octombrie la ora la care trebuia sa plec la munca am ramas fara benzina la masina ,ca sa ma incadrez in timp si sa nu intarzi la munca am luat alta masina care aveam numere proviziri expirate.la iesirea din peco am fost oprit si excortat la politie.mi sa retinut permisu si mi sa dat dovada pe 15 zile si binenteles dosar .intrebarile mele sunt:
care e pedeapsa care as putea so primesc?
permisu ce se intampla cu el?
singura problema legata de judecatorie am avuto acum doi ani cu o amenda pt lovire care nu am platito si mi-a venit citatie.... am platito so am atasat chitamta la dosar si am scapat de lucrat in folosu comunitati:), .
Cel mai recent răspuns: caiuscorneliu , utilizator 03:45, 14 Decembrie 2010
buna ziua.Am patit si eu la fel ca dumneavoastr .Am luat un avocat si am iesit destul de bine zic eu dupa 3 lun am primit comunicativ acasa ca am fost scos de sub urmarirea penala si trebuie sa platesc o amenda administrativa de 900 ron iar carnetul mi-sa suspendat 120zile.Sa angajati un avocat(daca nati facut pana acum)ca daca nu aveti ce astepta luni bune sunt care asteapta un raspuns si de 2 ani.stima
cioan a scris:

In aceasta problema mi-am expus opinia in mai multe randuri. In cele ce urmeaza voi face numai o sinteza.
O situatie similara este in cazul permiselor de conducere cu valabilitate expirata.
In Codul rutier nu exista nicio sanctiune cu privire la circulatia u numere provizorii (rosii) expirate.
In Codul rutier conducerea unui vehicul avand permisul de conducere cu valabilitate expirata se sanctioneaza contraventional.
Conducerea unui vehicul neavand permis de conducere constituie infractiune si se pedepseste ca atare.
De aici rezulta ca expirarea termenului de valabilitate a permisului de conducere nu este considerata ca inexistenta acestuia.
Din aceasta cauza un autovehicul cu numerele provizorii expirate nu trebuie tratat ca un autovehicul neinmatriculat.
Codul rutier pedepseste numai conducerea unui autovehicul neinmatriculat sau inregistrat
Pe baza celor aratate rezulta sanctionarea, chiar si numai contraventional, a unui conducator auto care conduce un autovehicul cu numerele provizorii expirate nu este legala, Codul rutier nu sanctioneaza asemenea fapte.


Aici e putin mai complicata treaba.
Un autovehicul cu numere provizorii este inmatriculat PROVIZORIU.Deci,semantic vorbind expirarea numerelor provizorii conduce la un vehicul neinmatriculat.
Pe langa acest aspect mai trebuie avut in vedere faptul ca numerele provizorii nu sunt serii unice,deci un astfel de numar poate trece pe la mai multe masini si in eventualitatea unui eveniment poate fi dificila aflarea faptuitorului doar dupa ele.
Analogia cu permisul de conducere ar fi corecta doar daca ar exista si ''permis de conducere provizoriu''.
Expirarea unui document cum e permisul e una ea neatragand si anularea acestuia pe cand un numar provizoriu expirat conduce la un vehicul neinmatriculat.
Ultima modificare: Marți, 14 Decembrie 2010
caiuscorneliu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru incalcarea art. 85, alin. (1) si (2) cod rutier terence terence Am un dosar penal din data de 12/01/2012 pentru numere rosi expirate,mentionez ca am primit dovada fara drept de circulatie,pina in acest moment nu am facut ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac. ? ma ajuta cineva... Alexandru Vreme Alexandru Vreme Astazi la un punct de frontiera. Am trecut cu o masina cu placute rosii exipirate fara sa stiu. Politia de frontiera. Mea spus ca e dostar penal. Si meau luat ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni posibile ioana_livia ioana_livia buna seara. o persoana conducand cu numere rosii expirate la masina, a fost prins in trafic. I s-a facut dosar. ce sanctiuni poate primi? Multumesc (vezi toată discuția)