avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Constrangere demisionare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Constrangere demisionare

Buna ziua,

As dori sa va intreb care sunt conditiile exprese, prevazute de lege, in care un functionar public poate fi constrans sa demisioeze.
I s-a interzis dreptul de a se exprima care, din cate cunosc este dreptul la libera exprimare este stipulat in Constitutia Romaniei.
Doresc un punct de vedere avizat si pe cineva care sa ma indrume ce pasi trebuie sa urmez pentru a actiona (si daca este legal) in instanta conducatorul instiutiei care m-a constrans sa demisionez. Mentionez ca am si martori in acest sens, de fata fiind mai multe persoane, unele dintre ele fiind dispuse sa depuna marturie.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:32, 25 Iunie 2013
Nici un salariat, indiferent ca activeaza in sectorul privat sau cel bugetar, nu poate fi constrans sa demisioneze. Constrangerea respectiva se poate incadra la mai multe infractiuni, depinde de mijloacele prin care s-a realizat: santaj, violenta, amenintare...etc.
Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.

În acest sens, va trebui sa promovati o actiune in instanta pentru a se anula decizia de incetare a raportului de serviciu. In actiune, mentionati ca mijloace de proba si proba testimoniala - proba cu martori.
Si in cazul in care angajatul nu mai doreste rerluarea raporturilor de munca, ce se poate face?
Vreau ca cei vinovati sa raspunda pentru aceste abuzuri
Va imaginati ca realuarea raporturior de munca pentru un angajat care a actionat in instanta institutia care i-a adus prejudicii morale si de imagine nu mai are nici o sansa sa se intoarca la vechiul loc de munca.
Ce imi sugerati sa fac?
Sa sesizez Agentia Nationala a Functionarilor Publici?
Si daca da, ce documente sa anexez?
Am inclusiv declaratia primarului din cadrul unei conferinte de presa, in care afirma ca va angaja personal nou, iar apoi va da afara toti angajatii vechi.
Va rog sa ma indrumati
ANFP-ul nu va lua nicio masura disciplinara impotriva conducatorului institutiei respective.

Cel mai bine este o plangere penala impotriva acestuia. Macar va fi cercetat de catre organele de cercetare penala.
Pai, daca eu ma confrunt cu aceasta problema.... Si mi s--a spus clar: Ori pleci tu, ori plec eu....
Asta cum se numeste? Nu este constrangere?

E mai greu cu plangerea penal[
Omul are in spate un individ care este avocat si mai are in spate si o casa de avocatura....
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Anuntat ca voi fi constrans sa semnez demisia!!!! gabriel2702 gabriel2702 buna ziua!lucrez intr-o firma cu aproximativ 50 angajati de 1 an si jumatate,in tot acest timp a tot functionat incetarea CIM-ului prin demisie fortata sau ... (vezi toată discuția)
Presare asupra depunerii demisiei cu acordul partilor razvanglodeanu razvanglodeanu Am fost presat sa imi depun demisia cu acordul partilor si am semnat, asi vrea sa stiu daca pot sa mai fac ceva. Data pentru care am semnat actul este 15 ... (vezi toată discuția)
Demisie obligatorie neacsu_laura neacsu_laura am citit in codul muncii ca demisia este un act unilateral de vointa. daca o persoana este obligata sa isi dea demisia de la locul de munca, fiind efectiv ... (vezi toată discuția)