avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Anuntat ca voi fi constrans sa semnez demisia!!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Anuntat ca voi fi constrans sa semnez demisia!!!!

buna ziua!lucrez intr-o firma cu aproximativ 50 angajati de 1 an si jumatate,in tot acest timp a tot functionat incetarea CIM-ului prin demisie fortata sau constransa de catre angajator,nimeni nu a zis,nu a facut nimic pana in prezent in legatura cu asta.precizez ca functia ce o ocup prin fisa postului am obligatia sa indeplinesc un target,eu in ultimele 7 luni de zile,luna de luna am avut targetul facut,luna aceasta este prima din 7 luni in care nu pot ajunge targetul si sunt deja anuntat ca voi fi constrans sa imi semnez demisia!va rog sa imi spuneti ce dovezi plauzibile sa adun pentru a putea castiga in istanta in cazul in care ma vor constrange sa semnez demisia. nu tin neaparat cu dintii de acest post dar vreau totusi ca cineva sa deschida ochii angajatilor care de multe ori suntem considerati SCLAVI de catre angajatori!!!!va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:43, 29 Ianuarie 2014
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Daca presiunile exercitate de angajator asupra salariatului pentru a obţine demisia acestuia sunt cauzate de săvârşirea de către salariat a unei abateri disciplinare, angajatorul are la dispoziţie posibilitatea sancţionării disciplinare a salariatului, inclusiv prin desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.
Angajatorul are obligatia să respecte prevederile legale privind cercetarea disciplinară prealabilă, anterior aplicării oricărei sancţiuni disciplinare, cu excepţia avertismentului scris care se poate aplica fara a se efectua in prealabil cercetarea disciplinara.

3. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.
problema apare in instanta cand imi vor cere probabil dovezi ca am fost constrans sa semnez demisia,atunci ce probe pot aduce eu???
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2014
gabriel2702, utilizator
Se poate proba cu martori - colegi de serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, angajatorul meu ma forteaza sa imi dau demisia, am ... popescuuu popescuuu Buna ziua, angajatorul meu ma forteaza sa imi dau demisia, am asta in scris, cand imi solicita. am sunat la ITM Alba, acolo este sediul social, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Probleme angajator SirbuMihai SirbuMihai Buna ziua! Ce este de facut in cazul in care,o societate comerciala te angajeaza din somaj,iar dupa 7 luni iti spune sa-ti depui preaviz de comun acord fara a ... (vezi toată discuția)
Buna seara am si eu urmatoarea intrebare daca nu vreau sa imi ... Ioana Gliga Ioana Gliga Buna seara am si eu urmatoarea intrebare daca nu vreau sa imi dau demisia de la locul de munca dar nu sunt de acord sa mai merg din cauza ca nu se respecta ... (vezi toată discuția)