avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... scutire impozit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

scutire impozit

sunt persoana cu handicap accentuat,as dori sa stiu dak sunt scutit de impozit pe masina,aceasta fiind adaptata conform handicapului.2 ani nu am platit si acum mi sa zis ca trebuie sa platesc impozitul pe masina...primaria marasesti/vrancea
Cel mai recent răspuns: hantzu , utilizator 22:12, 4 Octombrie 2010
Sunteti scutit de la plata impozitului conform art. 262 lit. a Cod Fiscal.
Conform Normelor Metodologice, pentru a beneficia de aceasta scutire, trebuie sa prezentati primariei de care apartineti cu domiciliul, copie dupa documentul oficial care atesta situatia de handicap si documentul care atesta ca autoturismul este adaptat handicapului respectiv.

Veti beneficia de scutire incepand cu data de intai a lunii urmatoare celei in care ati prezentat documentele respective.

AM TOATE ACTELE NECESARE DAR "DANSII DE TAXE SI IMPOZITE"A ZIS CA NU SUNT SCUTIT
Faceti o adresa catre primarie prin care solicitati un raspuns la situatia dvs., precum si baza legala. In 30 de zile trebuie sa va raspunda.
multumesc mult de rsp,chiar asta vream sa fac:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facilitati fiscale BDAN BDAN Sunt persoana cu handicap gradul 1 GRAV cod handicap SOMATIC si am cumparat si inmatriculat pe numele meu, o masina adaptata preluarii si transportului ... (vezi toată discuția)
Scutire ompozit persoana cu handicap jetli jetli Buna ziua! Sunt persoana cu handicap grav, fac hemodializa si spondilita cu poliartrita. Intrebarea este daca trebuie sa platesc impozit pe autoturism, ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap accentuat axellcom axellcom Buna ziua. O ruda are certificat de handicap accentuat (stoma). Intrebarea este daca este scutit de la taxa auto pentru o masina care o aduce . In lege zice ca ... (vezi toată discuția)