avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor SFATURI CONTABILE
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

SFATURI CONTABILE

Buna ziua

Am si eu nevoie de sfatul permanent al unui contabil in legatura cu tot ce inseamna ce face un contabil la o societate. Am un salon de cosmetica deschis in luna august 2010. Eu am notiuni de contabilitate primara dar am nevoie de ajutorul cuiva care stie exact legislatia in domeniu contabil, predominant partea de depunere declaratii la ANAF.
Sunt dispusa sa achit contravaloarea consultatiilor.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 21:34, 15 Octombrie 2010
Trebuie sa va depuneti declaratia 010 in 30 zile de la data modificarilor in vectorul fiscal (salariatii),daca sunteti platitoare de tva trebuie sa mergeti la finante sa va elibereze Certificatul pentru tva -RO-achizitionati Registrul Unic de Control si Registrul de evidenta fiscala tot de la finante,daca intentionati sa faceti achizitii intracomunitare depuneti declaratia 095 inscrierea in Registrul operatorilor intracomunitari,iar pe 25.10.2010 depuneti pentru trim.3 2010 declaratia 100,fiind firma nou infiintata nu platiti impozitul minim si decontul de tva 300 daca este cazul.
MARIA_c a scris:

Buna ziua

Am si eu nevoie de sfatul permanent al unui contabil in legatura cu tot ce inseamna ce face un contabil la o societate.


Foarte, foarte pe scurt:
1. Inregistreaza din punct de vedere contabil, toate operatiunile efectuate de societate, pe baza documentelor justificative.
- inregistreaza veniturile pe baza bonurilor de casa;
- inregistreaza intrarea materialelor, a obiectelor de inventar, a mijloacelor fixe, pe baza facturilor;
- inregistreaza consumul de materiale pe baza bonurilor de consum;
- inregistreaza statul de plata (daca exista salariati);
- inregistreaza amortizarea mijloacelor fixe;
- alte operatiuni legate de specificul firmei.
2. Dupa inregistrarea tuturor operatiunilor, stabileste obligatiile de plata catre BS si BASFS (impozit pe profit, TVA, contributii etc).
3. Intocmeste declaratiile privind obligatiile de plata.
4. Intocmeste ordinele de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma - microintreprindere monicaVna monicaVna Buna ziua Am mare nevoie de cateva sfaturi. Urmeaza sa infiintez o firma pentru magazin online , ce va fi microintreprindere ( indeplineste conditiile ... (vezi toată discuția)
Obligatii fiscale firma nou infiintata. Dyana Barbu Dyana Barbu Buna ziua. Am infiintat de curand (1 luna) o societate comerciala (srl) si, inainte de a apela la un contabil, as vrea sa stiu in mare care sunt pasii ce ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratii lunare si trimestriale lillyian20 lillyian20 Buna dimineata, am revenit cu o noua intrebare. Dupa cum va spuneam mi-am infiintat o firma in data de 29.04.2010, de la registru comertului am primit actele ... (vezi toată discuția)