avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general firme cu activitatea suspendata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

firme cu activitatea suspendata

daca firma la care muncesc achizitioneaza in cursul anului 2008 marfuri de la firme cu activitatea suspendata fara ca sa stie de acest fapt, si isi deduce tva-ul si bazala el, este posibil sa las asa sau la un control de la garda o sa mi le taie?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 20:45, 5 Octombrie 2010
In mod normal nu ,ilegalitatea o comite firma care emite factura avind activitatea suspendata, la un control al garzii sau al finantelor acestia se pot autosesiza si sa faca un control emitentului facturilor.Oaresce probleme tot puteti avea.
daca vorbim de firme suspendate si nu de inactive , acestea din urma avand un regim clar in codul fiscal , cred ca documentele emise de astfel de firme pot fi considerate , in cazul unui control, ca nefiind documente justificative , si in acest caz nu se poate exercita drept de deducere la tva .
Probabil ca daca se va aplica acest tratament vor fi calculate accesorii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari facturi emise de societati inactive !!! florin_again florin_again Care este raspunderea administratorului unei societati comerciale pentru inregistrarea unor facturi emise de societati inactive in valoare de peste zece mii ... (vezi toată discuția)
Ajutor ronaldinia21 ronaldinia21 daca am achizitionat marfuri de la firme in inactivitate temporara si firme cu activitatea suspendata inregistrez cheltuiala si TVA - ul sau nu pot fiindca ... (vezi toată discuția)
Platitor/neplatitor tva (vine garda financiara la sediul social) anitsirc anitsirc Doresc sa infiintez un SRL. Initial m-am gandit sa infiintez neplatitor de TVA, iar cand voi avea venit constant sa trec ca platitor. Totusi deoarece ... (vezi toată discuția)