avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ajutor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ajutor

daca am achizitionat marfuri de la firme in inactivitate temporara si firme cu activitatea suspendata inregistrez cheltuiala si TVA - ul sau nu pot fiindca exista riscul ca la un control sa mi se taie?
Cel mai recent răspuns: pitirut , utilizator 13:48, 23 August 2010
achizitiile respective trebuie declarate in 394. sunt sanse mari sa se depisteze, chiar daca nu aveti control.
tranzactiile efectuate cu firme inactive nu sunt recunoscute de codul fiscal si cind o sa aveti un control de la ANAF se va da jos TVA DEDUCTIBIL si se va vira la buget,statului cu majorarile aferente(si nu sunt mici,credeti-ma),iar valoarea fara tva a facturii care ati inregistrat-o se va inmulti cu 16%-impozit pe profit,indiferent daca ati trecut-o pe cheltuieli sau in orice alt cont ,fiind considerat profit,bineinteles cu majorarile aferente.In afara de asta,cind faceti declaratia 394 ,in baza de date ANAF figureaza toti clientii inactivi si tranzactiile efectuate de firma d-voastra cu acestia.mult succes,caci eu am trecut recent prin un astfel de filtru!cu banii statului nu-i de glumit!!!!!!:-/
inteleg ca pt firmele declarate inactive prin Ordin al Ministrului Finantelor nu sunt acceptate, dar pt firmele suspendate sau in inactivitate temporara pe care nu le gasesc in lista inactivilor, fiind declarati doar la RC? eu cu asa ceva nu sunt lamurita ca pt cei inactivi scrie clar in Codul Fiscal.
pai e mai mult decit logic ,ca o firma suspendata la RC nu trebuie sa desfasoare nici un fel de activitate,nu?ca doar de asta se afla in inactivitate temporara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partener inactiv yakari yakari Daca o firma partenera este declarata inactiva anterior derularii tranzactiilor comerciale cu firma mea, este legal ca la inspectia fiscala cheltuielile sa fie ... (vezi toată discuția)
Inregistrari facturi emise de societati inactive !!! florin_again florin_again Care este raspunderea administratorului unei societati comerciale pentru inregistrarea unor facturi emise de societati inactive in valoare de peste zece mii ... (vezi toată discuția)
Refuzul deducerii de tva vasile58 vasile58 Am avut control de fond de la ANAF in care mi s-a refuzat deducerea TVA-lui aferent facturilor emise de doua firme ce nu si-au inregistrat o parte din ... (vezi toată discuția)