avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... consilierul etic
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

consilierul etic

Ce trebuie trebuie sa faca propriu zis un consilier etic dintr-o instutitie publica locala, in afara de raportarea trimestriala cf ordinului 4500.
Cel mai recent răspuns: ellena , utilizator 10:18, 6 Octombrie 2010
sa consilieze etic angajatii. :P
legea nr.7/2004
" ART. 21
Rolul autorităţilor şi instituţiilor publice
(1) În scopul aplicării eficiente a dispoziţiilor prezentului cod de conduită, conducătorii autorităţilor şi instituţiilor publice vor desemna un funcţionar public, de regulă din cadrul compartimentului de resurse umane, pentru consiliere etică şi monitorizarea respectării normelor de conduită.
(2) Persoanele prevăzute la alin. (1) exercită următoarele atribuţii:
a) acordarea de consultanţă şi asistenţă funcţionarilor publici din cadrul autorităţii sau instituţiei publice cu privire la respectarea normelor de conduită;
b) monitorizarea aplicării prevederilor prezentului cod de conduită în cadrul autorităţii sau instituţiei publice;
c) întocmirea de rapoarte trimestriale privind respectarea normelor de conduită de către funcţionarii publici din cadrul autorităţii sau instituţiei publice." :)
Am primit anul acesta in aprilie de la Centrul de Resurse Juridice din Bucuresti, un "Ghid practic pentru activitatea functionarilor publici cu atributii de consiliere etica si monitorizarea normelor de conduita" destul de interesant. Luati legatura cu ei, ghidul a venit gratuit pe adresa mai multor institutii din tara, dupa cum am aflat de la mai multi colegi .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier etica nmi nmi As dosi sa stiu daca o persoana angajata la o institutie publica la serviciul contabilitate cu atributii pe salarizare, poate refuza numirea ca si consilier de ... (vezi toată discuția)
Lntrebare la proba interviu pt ocupare post la resurse umane Dorulet1234 Dorulet1234 intr- o institutie publica este transferat fiul directorului adjunct pe o functie de executie? ce trebuie sa faca consilierul etic? (vezi toată discuția)
Consilierul de etica - poate fi schimbat ? + în ce condiţii ? oanaportar oanaportar Bună seara ! Vă rugăm să ne ajutaţi cu un răspuns privind următoarea situaţie: - în urma unui Chestionar, salariaţii instituţiei noastre au ... (vezi toată discuția)