avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... consilier etica
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

consilier etica

As dosi sa stiu daca o persoana angajata la o institutie publica la serviciul contabilitate cu atributii pe salarizare, poate refuza numirea ca si consilier de etica.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:39, 4 Martie 2016
Legea nr.7/2004
art. 21
(1) În scopul aplicării eficiente a dispoziţiilor prezentului cod de conduită, conducătorii autorităţilor şi instituţiilor publice vor desemna un funcţionar public, de regulă din cadrul compartimentului de resurse umane, pentru consiliere etică şi monitorizarea respectării normelor de conduită.
...

Prin urmare, reglementare avem numai in cadrul functionarilor publici din care reiese ca regula in materie este ca din cadrul compartimentului R.U. sa fie numit consilierul de etica, iar ca exceptie si din alte compartimente.

Prevederile pertinente ale Codului de conduită a funcţionarilor publici referitoare la consilierii de etică pot fi aplicate şi cu privire la personalul contractual, sub aspectele corespondente ale celor două Coduri.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilierul etic alexandru andra alexandru andra Ce trebuie trebuie sa faca propriu zis un consilier etic dintr-o instutitie publica locala, in afara de raportarea trimestriala cf ordinului 4500. (vezi toată discuția)
Stabilire profesie conform cor andrutzi andrutzi Ce cod poate fi atribuit unui functionar public cu studii juridice, cursuri perfectionare I.R.U., functie publica-consilier, loc de munca in compartiment R.U. ... (vezi toată discuția)
Audit fritache fritache Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca un jurist poate ocupa functia de auditor intr-un institut de cercetare dezvoltare si care este legeslatia in care se ... (vezi toată discuția)