avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Colaborare cu o firma straina - se plateste impozit pe ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Colaborare cu o firma straina - se plateste impozit pe venit?

Buna ziua,

Colaborez cu o companie straina (practic un site de internet unde m-am inregistrat, ofer servicii de consiliere, iar ei imi trimit banii pe care ii fac - prin paypal).

Fiind o companie americana, firma e obligata sa trimita la IRS dovada ca persoanele care isi ofera serviciile acolo isi platesc datoriile la statul american. Nefiind cetatean american, as vrea sa stiu daca au nevoie de aceasta dovada (ma gandesc ca nefiind sub jurisdictia lor, nu ii intereseaza daca am platit datoriile la statul meu).


A mers o cunostinta la primarie in urma cu cateva luni sa intrebe despre impozitul pe venituri obtinute din astfel de surse, iar functionarul respectiv i-a spus ca "Nu se poate" sa raporteze aceste venituri, avand nevoie de acte doveditoare ca a obtinut aceste venituri - ca un stat de plata.

Desi nu as vrea sa ma eschivez de la plata impozitelor, 16% din suma ar fi in jur de 1500 de dolari.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:38, 6 Septembrie 2013
Mergeti la administratia fiscala si daca doriti va vor ghida cum sa declarati banii.
Conform OMFP 185/2007 persoanele fizice romane cu domiciliul in Romania, care realizeaza venituri din strainatate trebuie sa depuna declaratia 201.
Declaratia se completeaza si se depune de catre persoanele fizice române
cu domiciliul în România, care realizeaza venituri din strainatate ca urmare a
desfasurarii unor activitati în strainatate: activitati comerciale, profesii libere,
drepturi de proprietate intelectuala, cedarea folosintei bunurilor, dividende,
dobânzi, premii si jocuri de noroc, câstiguri din transferul titlurilor de valoare,
pensii, salarii platite de un angajator sau în numele unui angajator rezident în
România si alte venituri aflate în strainatate. Contribuabilii depun câte o
declaratie pentru fiecare tara - sursa a veniturilor si pentru fiecare categorie
de venit realizat.

Termen de depunere:
- anual, pâna la data de 15 mai a anului urmator celui în care s-a realizat
venitul;
- ori de câte ori contribuabilul constatat erori în declaratia depusa anterior,
prin completarea unei declaratii rectificative, situatie în care se va înscrie "X"
în casuta special prevazuta în formular în acest scop*).
Trebuie sa adaug ca: declaratia se completeaza de mana, in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil. Declaratia se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata
sunteti persoana fizica? aveti NIF acordat de Administratia Finantelor Publice?
buna ziua,
ma intereseaza aceeasi problema, daca veniturile obtinute prin colaborare cu site-uri web straine pot fi cumva declarate in Romania. Si eu primesc banii prin Paypal. Cu firmele respective am incheiat diferite acorduri in format electronic pentru a putea utiliza site-ul. Bineintels ca nu imi este trimisa la adresa de acasa nici o hartie care sa specifice ca in perioada X am avut venituri totalizand z $.

Am citit discutia de mai sus si am mers la circa financiara de care apartin. Ei bine, mi s-a spus ca nu pot declara de capul meu venituri, ci ca trebuie sa anexez contractul, statul ori dovada de plata stamplita de catre firma straina respectiva. Acest lucru este imposibil, americanii nu trimit astfel de hartii decat celor din SUA.

INTREBARE: sunt vinovata ca nu declar aceste venituri?

Alte discuții în legătură

Declaratia 224 Catalinoiu Ana Catalinoiu Ana de cine se completeaza Declaratia 224? -de cetatenii romani care au venituri sub forma de salarii din strainatate? -de cetatenii din UE angajati ai unei ... (vezi toată discuția)
Taxe pentru carti publicate pe amazon georgells georgells Buna seara.Sunt cetatean roman si vreau sa public o carte pe Amazon prin platforma acestora Kindle Direct Publishing. Numai ca, pentru publicarea acestei ... (vezi toată discuția)
Declaratia 200 - trebuie depusa pentru veniturile cu retinere la sursa? MonyR2009 MonyR2009 Buna ziua! Stiu ca este o intrebare pusa pe ultima suta de metri, dar astazi am fost informata de aceasta situatie si nu stiu cum sa procedez. Pentru niste ... (vezi toată discuția)