avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Colaborare cu o firma straina - se plateste impozit pe ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Colaborare cu o firma straina - se plateste impozit pe venit?

Buna ziua,

Colaborez cu o companie straina (practic un site de internet unde m-am inregistrat, ofer servicii de consiliere, iar ei imi trimit banii pe care ii fac - prin paypal).

Fiind o companie americana, firma e obligata sa trimita la IRS dovada ca persoanele care isi ofera serviciile acolo isi platesc datoriile la statul american. Nefiind cetatean american, as vrea sa stiu daca au nevoie de aceasta dovada (ma gandesc ca nefiind sub jurisdictia lor, nu ii intereseaza daca am platit datoriile la statul meu).

A mers o cunostinta la primarie in urma cu cateva luni sa intrebe despre impozitul pe venituri obtinute din astfel de surse, iar functionarul respectiv i-a spus ca "Nu se poate" sa raporteze aceste venituri, avand nevoie de acte doveditoare ca a obtinut aceste venituri - ca un stat de plata.

Desi nu as vrea sa ma eschivez de la plata impozitelor, 16% din suma ar fi in jur de 1500 de dolari.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:38, 6 Septembrie 2013
Si eu sunt in aceeasi ipostaza. Din moment ce nu exista nici un cotract clar intre mine ca persoana fizica si aceste site-uri, iar banii sunt virati prin paypal, cum se procedeaza legal ?
subscriu si eu.
vad ca ultimul raspuns e din 2009 dar nici macar azi nu este specificat nimic concret in fiscalitatea romana asa ca voi declara doar ce trag din paypal in contul bancar si sanatate.
In Codul fiscal referitor la impozitul pe venit avem:

ART. 40 Sfera de cuprindere a impozitului

(1) Impozitul prevăzut în prezentul titlu, denumit în continuare impozit pe venit, se aplică următoarelor venituri:

a) în cazul persoanelor fizice rezidente române, cu domiciliul în România, veniturilor obţinute din orice sursă, atât din România, cât şi din afara României;

Deci, asa cum s-a spus mai sus datorati 16% impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 224 Catalinoiu Ana Catalinoiu Ana de cine se completeaza Declaratia 224? -de cetatenii romani care au venituri sub forma de salarii din strainatate? -de cetatenii din UE angajati ai unei ... (vezi toată discuția)
Taxe pentru carti publicate pe amazon georgells georgells Buna seara.Sunt cetatean roman si vreau sa public o carte pe Amazon prin platforma acestora Kindle Direct Publishing. Numai ca, pentru publicarea acestei ... (vezi toată discuția)
Declaratia 200 - trebuie depusa pentru veniturile cu retinere la sursa? MonyR2009 MonyR2009 Buna ziua! Stiu ca este o intrebare pusa pe ultima suta de metri, dar astazi am fost informata de aceasta situatie si nu stiu cum sa procedez. Pentru niste ... (vezi toată discuția)