avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... expertiza tehnica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

expertiza tehnica

va rog sa ma ajutati intr-o problema : sunt intr-un partaj judiciar si instanta a dispus efectuarea unei expertize tehnice specialitatea E.P.I. in cauza existand documentatie cadastrala intabulata in cartea funciara. La primul termen instanta admita nulitatea invocata de avocatul paratei sub motivul citez "fata de faptul ca expertul nu are specialitatea topometrie, el fiind autorizat in cladiri civile si industriale si evaluarea proprietatii imobiliare. imi puteti spune in baza carui act a admis instanta nulitatea raportului de expertiza si daca mai pot face ceva impotriva incheierii de sedinta prin care s-a dispua aceasta ?
Cel mai recent răspuns: nikusanitaru , utilizator 18:28, 6 Octombrie 2010
Greseala este a instantei care a numit un expert care nu este de specialitatea reclamata de natura expertizei care s-a dispus in cauza.Nu inteleg insa cind s-a admis aceasta expertiza din moment ce spuneti ca la primult termen de judecata s-ar fi admis exceptia invocata de adversar.
anul acesta pe 28.04.2010 instanta a dispus efectuarea unei expertize specialitatea evaluarea proprietatii imobiliare iar in 15.09.2010 dupa vacanta judecatoreasca , a admis nulitatea pe motiv ca expertul nu are specialitatea topometrie. in incheiere de sedinta din 28.04.2010 se specifica in mod explicit specializarea expertizei si anume e.p.i si nu expertiza topografica deoarece judecatoarea din acel moment a studiat dosarul si a retinut ca exista documentatie cadastrala intabulata. dupa vacanata s-a schimbat judecatoarea si automat si deliberariile din sedinte.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Octombrie 2010
nikusanitaru, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz nikusanitaru nikusanitaru Intr-un partaj judiciar ,anul acesta pe 28.04.2010 instanta a dispus efectuarea unei expertize specialitatea evaluarea proprietatii imobiliare iar in ... (vezi toată discuția)
Nulitate expertiza tzuku51 tzuku51 In cadrul unui proces de partaj succesoral,la dosar s-a depus o \\"Documentatie cadastrala\\" pentru instanta pe post de expertiza.Instanta NU a dispus ... (vezi toată discuția)
Expertiza constructii ContSters344547 ContSters344547 Intr-un proces de partaj s-a dispus efectuarea unei expertize in constructii si o parte face obiectiuni in repetate randuri la care expertul raspunde in 2 ... (vezi toată discuția)