avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... stimularea ocuparii fortei de munca prin programe UE ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

stimularea ocuparii fortei de munca prin programe UE POSDRU 2007-2013

Am urmat 1 curs finantat prin fonduri UE Programul Operational Sectorial Departamentul Resurse Umane 2007-2013, organizat de catre un SRL privat. Ideea era ca la sfarsitul cursului toata lumea sa fie repartizata pe un job in fctie de nota de la examenul final , fara a semna un contract explicit in acest sens. S-a semnat intr-adevar un contract dar care preciza doar ca societatea se obliga sa organizeze scolarizarea iar cursantii se obliga sa frecventeze cursurile in proportzie de 70% parca, cu decontarea in totalitate a cheltuielilor de transport....
Am urmat cursurile cu o frecventza de 90%, am luat si nota 9 la examenul final dar.....surpriza....job-urile promise (verbal si pe site-ul societatii) nu existau.....si in plus nici decontarea biletelor de transport + cazare nu s-a facut integral (cursul s-a organizat in alt oras decat orasul de domiciliu).
Intrebarea mea este cum pot sa fac ca macar cheltuielile sa mi le recuperez.....ca m-am cam saturat de totzi excrocii amaratzi din tzara asta care traiesc bine fraierind pe altii.....
Cel mai recent răspuns: roxyroxy , utilizator 19:23, 7 Decembrie 2010
Puteti sesiza aceste nereguli la Autoritatea de Management-AMPOSDRU.
Va redau informatiile de pe site-ul www.fseromania.ro
Orice persoană implicată în implementarea şi monitorizarea unui proiect finanţat din POS DRU, sau care deţine informaţii privind desfăşurarea proiectelor finanţate în cadrul POS DRU, poate trimite alerte privind neregulile la adresa de e-mail: sesizari.proiecte.fse@fseromania.
Alertele privind neregulile pot fi transmise anonim sau sub semnătură, caz în care va fi păstrată confidenţialitatea în ceea ce priveşte identitatea expeditorului, iar acesta nu va avea nici o implicare în procesul de investigare a neregulii.

Cazurile de nereguli vor fi analizate şi investigate de către unităţile de specialitate ale Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU), iar decizia va fi transmisă în concordanţă cu procedurile interne ale AMPOSDRU şi cu legislaţia naţională şi europeană în vigoare.

În cazul în care sesizarea nu a fost rezolvată de către AMPOSDRU în termenul stabilit, alerta privind neregula constatată poate fi transmisă direct Responsabilului Naţional cu Autorizarea Finanţării, la adresele de e-mail indicate ca puncte de contact: nao@mfinante.
ursuletroz a scris:

Daca userul doreste sa faca o sesizare, eu i-am indicat unde anume sa se adreseze-restul sunt pure speculatii.
De cele mai multe ori persoanele apartinad grupurilor tinta vizate in proiect sunt recrutate si selectionate pe diverse criterii, inclusiv dorinta ca persoanele respective sa fie ulterior angajate (sa poate indeplini indicatorii pe care ii mentioneaza solicitantul in proiect).
Nici nu vrem sa stim mai multe detalii:)


Week-end placut.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Decembrie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
Va multumesc mult pt raspuns....Sarbatori Fericite si o iarna ca-n povesti va doresc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri pentru dezvoltarea resurselor umane mihaelasopterean mihaelasopterean Buna! nu stiu daca ma adresez bine dar as avea o curiozitate...aud tot mai multe zvonuri despre acordarea unor fonduri pt imbunatatirea calitatii angajatilor ... (vezi toată discuția)
Fonduri structurale pentru microintreprinderi adinaadina adinaadina Cum se pot obtine fonduri structurale pentru microintreprinderi? Ce conditii trebuie indeplinite si cui trebuie sa ma adresez pentru a le obtine? Va ... (vezi toată discuția)
Despre nr ore experti fse posdru narcisa73 narcisa73 V a rog sa interpretati paragarful urmator din Ghidul Solicitantului Conditii Generale 2013, pentru FSE POSDRU: \\"Limita zilnică maximă care poate fi ... (vezi toată discuția)